INVESTICIJE U TURIZMU Poduzetnik u Margečanu gradi četiri kuće za odmor

Grad Ivanec/vv | 6.9.2023. u 12:41h | Objavljeno u Našim krajem

Najveća turistička investicija na ivanečkom području

Na prekrasnoj lokaciji u Vinogradskoj ulici u Margečanu, s koje puca pogled na zelene brege Ivančice te na cijelu Dolinu vitezova, poduzetnik Željko Vincek, direktor tvrtki VIN-projekt i Vinbreg sa sjedištem u Margečanu, nositelj je trenutačno najveće turističke investicije na administrativnom području grada Ivanca – gradnji kuća za odmor - priopćili su iz ivanečke gradske uprave.

Naime, na atraktivnoj nekretnini smještenoj među vinogradima i šumama, Vinbreg gradi  četiri kuće za odmor.

11917.jpg

11915.jpg

Najveća od njih raspolagat će s tri dvokrevetne sobe, velikim dnevnim boravkom sa staklenom stijenom i svim pratećim prostorima te s vanjskim bazenom dimenzija 8 x 4 metara.

Ostala tri objekta su identična, nešto manja, sa po dvije sobe s jacuzzijima.

S obzirom na ovo veliko poduzetničko ulaganje u sektor turizma te na činjenicu da je Grad Ivanec donio poseban Program dodjele bespovratnih potpora kojim stimulira ulaganja u turizam i turističku infrastrukturu, u obilasku gradilišta boravili su predstavnici Grada Ivanca na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i njegovim zamjenikom Markom Friščićem.

11913.jpg

Pridružili su se i svi mjerodavni gradski pročelnici (Dunja Cerovčec, Stjepan Vincek, Ljiljana Risek), direktorica TZ Romana Pomper Pozder i direktorica Poslovne zone Ivanec Lana Labaš.

Na raspolaganju i bespovratne gradske potpore

U tom kontekstu se s g. Vincekom i timom njegovih suradnika iz Vinbrega razgovaralo o bespovratnim gradskim poticajima koje Vinbreg, kao tvrtka-investitor, može ostvariti temeljem gradskog programa bespovratnih potpora u turizmu.

Također, od strane TZ-a ponuđene su potpore i određene sugestije kod predstojeće marketinške prezentacije i kategorizacije objekata.

Solarni paneli i Sunčane elektrane

Po riječima g. Vinceka, u svakom objektu ugrađene su dizalice topline i podno grijanje.

Ispred najveće kuće bit će podignuta velika nadstrešnica preko cijelog parkirališta dimenzija 19x7,5 metara, a na njoj će biti montirani solarni paneli i četiri Sunčane elektrane preko kojih će se solarnom energijom napajati sve kuće. Također, posjetiteljima će na raspolaganju stajati i punjači za električne automobile.

Sve četiri kuće u podjednakoj su fazi izvedbe, a vlasnik je izvođenje radova povjerio lokalnom Zidarsko-fasaderskom obrtu Đuras iz Margečana. Plan je da se svi objekti otvore i u funkciju stave u proljeće iduće godine, uoči početka turističke sezone.

Ova investicija u turizmu trenutačno je najveća među iznimno velikim brojem ulaganja u uređenje kuća za odmor koje bilježimo na administrativnom području grada Ivanca, a koje potvrđuju da su Ivanec i ivanečko područje postali turistička destinacija klijentele koja za svoj odmor i opuštanje odabire upravo mir i zelenilo kraja poleg jedne velke gore.

11916.jpg