Invalidsko Društvo ILCO Varaždin 26. svibnja na Franjevačkom trgu obilježava Dan plavog irisa

V.V. | 20.5.2018. u 18:58h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Invalidsko Društvo ILCO Varaždin i ove godine 26. svibnja na Franjevačkom trgu u 10 sati planira za javnom tribinom obilježiti "Dan plavog irisa" s nastojanjem promicanja i liječenja raka debelog crijeva.

Tom prigodom bi se održao okrugli stol s poznatim predavačima kirurzima o prevenciji, a u gradovima Ludbregu,Novom Marofu, Ivancu i Varaždinskim Toplicama putem plakata građani bi dobili informaciju o održavanju promocije u Varaždinu.

Istog dana već tradicionalno poklanjat će se posjetiteljima štanda simbolični cvijet Plavi Iris, brošure i jabuke da ih podsjeti na prevenciju i odaziv na kontrolne preglede ranog otkrivanja raka debelog crijeva.

Članovi ILCO društva će svojim iskustvom informirati kako se poslije operacije raka debelog crijeva može još dugo i zadovoljno živjeti, kada je bolest otkrivena u ranoj fazi obolijevanja. Ovom akcijom se ILCO društva Varaždin uz pomoć Grada i Županije uključuje u Nacionalni program ranog otkrivanja raka debelog crijeva koji se provodi u cijeloj Hrvatskoj, s toga Vas pozivamo da napišete reportažu o ovoj javnoj tribini na dobrobit naših sugrađana.

Označeno u