Hrvatsko njemačko društvo Varaždin povezuje gradove partnere

V.V. | 3.12.2017. u 18:54h | Objavljeno u Našim krajem

Hrvatsko njemačko društvo Varaždin je u petak. 1. prosinca, održalo svečanu sjednicu Društva. Na prigodnom domjenku članove društva i uzvanike pozdravio je predsjednik HNDV-a Daniel Pantaler, zahvalivši pritom svim bivšim i sadašnjim članovima na njihovom doprinosu u radu HNDV-a.

Osvrnuo se na sve što je napravljeno u ovoj godini i najavio planove za iduću. Tom prigodom se zahvalio potpredsjednicima Tatjani Kreč i Miroslavu Markoviću, tajnici Biljani Bojadžievoj Žvorc i voditeljici projekta »Europa za mlade« Geraldini Cesar te ostalim članovima Predsjedništva na svemu učinjenom u ovoj godini.

Upravo kroz projekt „Europa za mlade“ koji se održava u njemačkim gradovima Waldmuenchenu i Hepenheimu dugi niz godina, učenici i studenti iz Varaždina promoviraju Grad Varaždin i Hrvatsku sudjelujući u tom projektu uz mnogobrojne vršnjake iz različitih europskih zemalja.

Pantaler je naglasio značajni doprinos HNDV-a u zbližavanju Hrvatske i Njemačke kroz više od 20 godina rada istaknuvši da je Hrvatsko njemačko društvo Varaždin zaslužno za potpisivanje partnerstva između Grada Varaždina i njemačkih gradova Ravensburga i Koblenza. 

Tako je u ožujku ove godine na poziv prijateljskog društva „Die Brückenbauer“ iz Ravensburga u radnom posjetu Ravensburgu boravio bivši predsjednik HNDV-a i član Kulturnog vijeća Grada Varaždina Dragutin Hainš koji je s domaćinima razgovarao o proširenju suradnje između dva prijateljska grada.

Na Sjednici je dogovorena inicijativa kojom se će od grada Varaždina zatražiti imenovanje jedne ulice, Trga ili parka u Varaždinu nazvati imenom grada Ravensburga s obzirom da je grad Ravensburg ove godine otvorio „Varaždiner Garten“ u čast prijateljstva sva grada.