Gradu Ivancu za educiranje građana o gospodarenju s otpadom oko 285.000 kuna

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike Gradu Ivancu je dostavilo Odluku o financiranju projekta educiranja građana o održivom gospodarenju otpadom kojom mu je za provedbu odobreno bespovratnih 285.143,44 kuna iz EU Kohezijskog fonda.

Novčana sredstva Gradu se dodjeljuju za provedbu Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, u sklopu Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014. – 2020.

Kao što govori i sam naziv projekta, cilj aktivnosti jest sveobuhvatno informiranje i organizirana edukacija građana o pravilnom odlaganju i održivom gospodarenju otpadom, a sve u cilju smanjenja količina otpada koje se sada odlažu na deponije.

Prema odobrenom projektu i terminskom planu, sustavne edukacijske aktivnosti na području Ivanca počet će 1. rujna ove godine, a odvijat će se do srpnja 2019.

U tom razdoblju bit će proveden niz aktivnosti kojima će biti obuhvaćene sve ciljne skupine, od građana u mjesnih odborima do učenika u školama i mališana u dječjim vrtićima.

Edukacije će se provoditi putem obaveznih i preporučenih aktivnosti kao što su, npr., javne tribine i skupovi u mjesnim odborima, specijalizirane radijske emisije, TV spotovi, plakati i brošure. Bit će tiskani i informativni leci i plakati namijenjeni građanima, učenicima i mališanima, a kako bi se djeca od najranije dobi senzibilizirala za odgovorno postupanje s otpadom, za njih će biti priređeni edukativni kostimirani igrokazi i predstave.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 335.462,88 kuna, od čega je navedenih 285.143,44 kuna ili 85 posto iz EU fondova, dok ostatak od 15 posto ili 50.319,44 kuna financira Grad Ivanec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.