Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec u prosincu provelo razne humanitarne akcije

N.P./VV | 31.12.2017. u 12:30h | Objavljeno u Našim krajem

Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec je povodom ovogodišnjih božićno-novogodišnjih blagdana za korisnike iz svojeg socijalnog programa prikupljalo i pružalo materijalna dobra i provodilo razne humanitarne aktivnosti (akcije prikupljanja odjeće,obuće i financijskih sredstava ) u svrhu podmirivanja potreba socijalno-osjetljivih skupina, a u svrhu osiguravanja zaštite života, fizičkog i mentalnog zdravlja, hrane i odjeće i drugih potreba.

GDCK Ivanec pomoć je pružilo za 248 osoba iz 101 obitelji s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Ivanec. Pomoć je pružena u vidu 101 prehrambenog paketa za odrasle članove obitelji; te 30 malih (dječjih) prehrambenih paketa za djecu. Paketi su kupljeni iz sredstava prikupljenih u ovogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2017. u kojoj je ukupno prikupljeno 6.282,58 kn, iz vlastitih sredstava i ostalih doniranih sredstava. Vrijednost podijeljenih prehrambenih paketa iznosi 11.474,10 kn.

Podijeljeno je 246 komada higijenskih paketa iz donacije Kaznionice u Lepoglavi i Društva Crvenog križa Varaždinske županije u vrijednosti: 3.444,00 kn,, te 83 komada tzv. Socijalnih kuharica'' – knjiga koja je nastala kao dio projekta ''Humanitarni paket za središnju Hrvatsku'' kojeg je i GDCK Ivanec provodilo tijekom 2017.g. i na taj način podijelilo prehrambenih i higijenskih paketa za potrebite građane u vrijednosti od 228 tisuća kuna.

Također, zahvaljujući provedbi zajedničke humanitarne akcije Hrvatskog Crvenog križa i dm- drogerie markta GDCK Ivanec primilo je i podijelilo 22 komada prekrasnih i veselih DM paketa sastavljenih od higijenskih proizvoda, igračaka i slično (za djecu) u vrijednosti od 1.650,00 kn.

Osim toga, za socijalno-ugrožene osobe dijelili su i raznu školsku opremu, odjeću, obuću, krevetninu, hranu iz donacije građana, te iz donacije Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Maruševec, te hranu iz donacije poduzeća Elkom Ivanec.

Označeno u