Predviđene potpore za cijelu 2018. godinu iznosi 180 tisuća kuna Foto: Novi Marof

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač podijelio potpore za 26 novorođenih

M.N./Varaždinske vijesti | 10.3.2018. u 13:32h | Objavljeno u Našim krajem

Roditeljima 26 novorođenih s područja grada Novog Marofa u danas su, u Kulturnom centru Ivan Rabuzin, uručene potpore. Riječ je o iznosima od po tisuću kuna za svako prvorođeno dijete u obitelji dok se za svako naredno dijete dobiva iznos uvećan za po tisuću kuna.

Tako je peto dijete u obitelji Pažur u Novom Marofu dobilo potporu u iznosu od 5.000 kuna, a isti je iznos stigao i u obitelj Antolić iz Sudovca budući da su dobili blizance odnosno drugo i treće dijete u obitelji.

- Ove smo godine odlučili da iznosi za novorođene budu izdašniji jer kada nova beba stigne u kuću troškovi ubrzano rastu. Znamo da ta sredstva ne mogu riješiti sve troškove koje mlade obitelji imaju, ali ovo su sada značajniji iznosi koji svakako dobro dođu. Ovo nije demografska mjera jer je za njih zadužena središnja vlast. Ovo je simbolična pomoć Grada Novog Marofa koja poručuje mladim roditeljima da Grad, u sklad sa svojim financijskim mogućnostima, pomaže u sufinanciranju raznih troškova, posebice kasnije kada će njihova djeca krenuti u vrtić, zatim osnovnu i srednju školu te kasnije na fakultet - izjavio je gradonačelnik Siniša Jenkač prilikom podjele potpora.

Inače, riječ je o drugoj ovogodišnjoj podjeli potpora preko koje je za 26 novorođenih osigurano 47 tisuća kuna dok je za cijelu 2018. godinu za potpore predviđeno 180 tisuća kuna. U prvoj ovogodišnjoj podjeli, u siječnju, uručeno je 25 naknada za novorođene za što je tada osigurano 32,5 tisuća kuna.

Grad Novi Marof, kroz potpore novorođenima, zatim sufinanciranje cijene vrtića, kasnije za razne programe osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, i na kraju kroz studentske stipendije, osigurava iznos od pet milijuna kuna. Osim za razne programe i stipendije posljednjih je nekoliko godina obilježeno značajnim investicijama u objekte osnovne i srednje škole.

– I Grad Novi Marof, i Varaždinska županija, a posebno središnja državna vlast, svi zajedno ulažemo velika sredstva kako bi učenicima osigurali najbolje uvjete za stjecanje obrazovanja. Ulaganje u mlade, u njihovo obrazovanje, najbolje je moguće ulaganje u njihovu budućnost, ali i budućnost našeg Novog Marofa – zaključio je Jenkač.

marof_bebe_6.JPG

marof_bebe_7.JPG

marof_bebe_8.JPG

marof_bebe_5.JPG

marof_bebe_4.JPG

marof_bebe_3.JPG

marof_bebe_2.JPG

marof_bebe_1.JPG