Gornji Kneginec: Ukazano na problem prebrze vožnje, nepropuštanja pješaka i nepropisnog parkiranja Foto: Općina Gornji Kneginec

Gornji Kneginec: Ukazano na problem prebrze vožnje, nepropuštanja pješaka i nepropisnog parkiranja

I.D./Varaždinske vijesti | 12.4.2018. u 16:01h | Objavljeno u Našim krajem

Vijeće za prevenciju kriminaliteta Općine Gornji Kneginec 11. travnja održalo je 7. sjednicu na kojoj su, uz predstavnike Općine, nazočili predstavnici komunalne tvrtke Knekom, Dječjeg vrtića Bubamara, župe Sv. Marije Magdalene i predstavnik Policijske uprave Varaždinske.

Sjednicu je otvorio općinski načelnik Goran Kaniški, a izvješće o stanju sigurnosti po strukturi kriminaliteta, prometnih nesreća i narušavanja javnog reda i mira na području općine Gornji Kneginec podnio je načelnik Policijske postaje Varaždin Krešo Bosak.

Na sjednici je detektirana problematika u prometu i prekoračenju brzine u Topličkoj ulici, nepoštivanje obveznog zaustavljanja ispred pješačkog prijelaza kod Osnovne škole Kneginec u vremenu kad učenici dolaze na jutarnju nastavu te nepropisno parkiranje automobila na javnim površinama i nogostupima.

Kako je istaknuto, opće stanje sigurnosti je zadovoljavajuće u odnosu na proteklo razdoblje, a od prevencijskih mjera izdvojeno je postavljanje 24-satnog videonadzora na javnim objektima i frekventnim prometnim pravcima ulaska na područje općine Gornji Kneginec i nadzor prometa od strane djelatnika PP Varaždin.