GORNJI KNEGINEC Održano prvo Općinsko vijeće u novoj zgradi; a svečani obilazak u petak, 21. srpnja

VV | 13.7.2023. u 14:34h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće Gornjeg Kneginca u utorak, 11. srpnja, održalo je prvu sjednicu u novoj zgradi općinske uprave na adresi Školska ulica 1, u Gornjem Knegincu. U skladu s tim, vijećnici su donijeli odluku o promjeni adrese sjedišta Općine. Kako će se općinska uprava preseliti s adrese Trga dr. Franje Tuđmana 2c, Turčin u Školsku ulicu 1, u Gornjem Knegincu potrebno je bilo izmijeniti Statut.

Također, vijećnici su usvojili dvije odluke o sklapanju ugovora vezanih uz infrastrukturne radove unutar Poduzetničke zone. Odlukom o sklapanju ugovora izvest će se radovi na izgradnji dijela ceste Poduzetnička zona SI, dok će se drugim ugovorom izvesti radovi na asfaltiranju Ulice Mavra Schlengera od benzinske postaje Kerobenz do Lumini centra. Radovi su povjereni tvrtki Niskogradnja Huđek iz Majerja.

Nakon završetka službenog dijela sjednice općinski su vijećnici razgledali novu zgradu općinske uprave koja se nalazi u samom centru Gornjeg Kneginca. Zgrada je 1929. godine izgrađena u svrhu osnovne škole, a posljednju je funkciju imala od 1997. do 2017. godine kada se u njoj nalazio dječji vrtić. Radovi na prenamjeni bivšeg dječjeg vrtića u zgradu općinske uprave započeli su u veljači prošle godine, a koštali su 713.158,68 € bez PDV-a.

U sklopu prenamjene dobivena je zgrada javne namjene i općinske uprave, a izgrađen je i trg te parkiralište uz navedeni objekt. Novu zgradu općinske uprave mještani Kneginca moći će obići u petak, 21. srpnja, u sklopu proslave Dana Općine Gornji Kneginec i blagdana Sv. Marije Magdalene. Tom će prilikom biti prikazan i dokumentarni film o 30 godina Općine Gornji Kneginec, a na trgu oko same zgrade bit će degustacija domaćih jela i kolača u organizaciji kneginečkih udruga.