Gradski crveni križ Varaždin skupio 33 tisuće kuna za socijalno ugrožene obitelji Foto: HCK

Gradski crveni križ Varaždin skupio 33 tisuće kuna za socijalno ugrožene obitelji

I.D./Varaždinske vijesti | 28.11.2016. u 12:18h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i ove je godine sudjelovalo u tradicionalnoj akciji Hrvatsko Crvenog križa – "Solidarnost na djelu".

U ovu humanitarnu akciju prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga uključili su se, kao i svake godine, učenici gotovo svih osnovnih i srednjih škola u Varaždinu i osnovnih škola u općinama Beretinec, Cestica, Jalžabeta, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec, Vidovec i Vinica, na čijem području djeluje GDCK Varaždin.

Tako je u ovogodišnjoj akciji ukupno prikupljeno 33.287,55 kn, od toga u gradskim osnovnim školama 6.493,75 kuna, gradskim srednjim školama 6.175,10 kuna, a u osnovnim općinskim školama 20.618,70 kuna. Polovina prikupljenog iznosa po školama (prema odluci Odbora GDCK Varaždin) vraća se  na njihove žiro račune i škole su u obvezi opremiti ormariće prve pomoći ili platiti školski izlet za djecu iz socijalno ugroženih obitelji. Ostatak sredstava bit će utrošen za kupnju prehrambenih paketa za socijalno ugrožene obitelji i dijelit će se povodom božićnih blagdana.

- GDCK Varaždin ovim putem zahvaljuje svima koji su sudjelovali u akciji i onima koji su svojim dobrovoljnim prilogom pomogli onima kojima je to najpotrebnije - istaknula je ravnateljica GDCK Varaždin Sandra Mintas.