FOTO: Vatrogasnom vježbom započeli Dani općine Petrijanec Foto: Općina Petrijanec

FOTO: Vatrogasnom vježbom započeli Dani općine Petrijanec

Varaždinske vijesti | 9.6.2018. u 19:21h | Objavljeno u Našim krajem

U petak 8. lipnja vatrogasci iz pet društava Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec održali su javnu pokaznu vježbu koja je ujedno i prvo u nizu događanja kojima će se ove godine obilježiti Dani Općine Petrijanec.

Uz trideset i dva vatrogasca s dva navalna i tri kombi vozila, sudjelovali su i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja – Stanica Varaždin te Gradskog društva Crvenog križa Varaždin. Vježba je održana na deponiju u Majerju (kod nogometnog kluba), na kojem je uskladištena drvna građa tvrtke DML za preradu, a pod pretpostavkom požara do kojeg je došlo uslijed paljenja korova na susjednoj parceli. Požar se proširio na poslovni objekt te na drvnu građu a zbog urušavanja stepenica bila je potrebna pomoć HGSS-a za spašavanje ozlijeđenih osoba s visine koje su zatim preuzeli članovi GDCK. Budući da se hidranti ne nalaze u neposrednoj blizini objekta bilo je potrebno vatrogasnim motornim štrcaljkama dobaviti vodu kojom su se punila navalna vozila.

Vježbom je rukovodio zapovjednik DVD-a Petrijanec i zamjenik zapovjednika VZO-a Petrijanec, Valentino Jovan, a uz zapovjednika Vatrogasne zajednice općine Petrijanec Davida Lukačeka, koji je dao i konačnu ocjenu, te predsjednicu Vatrogasne zajednice Natašu Šincek, ovoj provjeri spremnosti vatrogasaca prisustvovali su i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec te Davor Maček, vlasnik tvrtke DML Logistika d.o.o.

Nakon uspješnog završetka vježbe izvršeno je postrojavanje vatrogasaca, a zapovjednik VZO-a izrazio je zadovoljstvo viđenim te napomenuo kako su ovakve vježbe dobar pokazatelj spremnosti postrojbi, ali i stanja opremljenosti.

Načelnik Općine i predsjednica VZO-a zahvalili su svim prisutnima, kako vatrogascima, tako i članovima HGSS-a te GDCK-a koji su se ove godine po prvi puta pridružili vatrogascima s područja općine Petrijanec u izvođenju vježbe, a posebno tvrtci DLM Logistika d.o.o. i Davoru Mačeku te Stjepanu Golubiću, vlasniku objekta na kojem se cijeli događaj odvijao.

Ovakve vježbe provode se u svrhu provjere sustava uzbunjivanja i spremnosti vatrogasnih postrojbi, provjere ispravnosti opreme, infrastrukture i izvora vode, ali i približavanja vatrogasne djelatnosti stanovništvu.

Obilježavanje Dana općine Petrijanec nastavlja se mnoštvom programa sve do 8. srpnja.

petrijanec-program-dan-opcine.jpg