FOTO: Uz proslavu Dana općine Petrijanec umirovljenici se družili na sportskim igrama

J.Š./Varaždinske vijesti | 24.6.2019. u 09:04h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga umirovljenika Općine Petrijanec u subotu, 22. lipnja, u dvorani Osnovne škole Petrijanec organizirala je prve sportske igre. Uz Dan Općine Petrijanec gosti su im bili prijatelji i susjedi iz umirovljeničkih udruga u Cestici, Maruševcu, Sračincu i Vinici

Stanislav Hrešć, predsjednik Udruge umirovljenika Općine Petrijanec, istaknuo je da su uz proslavu Dana općine organizirali druženje sa sportskim natjecanjima.

– Uz Dan općine stigao je red i na nas pa smo organizirali sportske, zapravo jednu varijantu seoskih igara. Članice i članovi udruga umirovljenika su se natjecali u nekoliko igara, ali nije nam cilj bio dobiti pobjednike, već se družiti i zabaviti pa su svi na kraju dobili pohvalnice. Posebno nam je bilo drago što smo predstavili i naš nedavno osnovani zbor koji je na početku susreta izveo tri pjesme – rekao je predsjednik udruge te zahvalio načelniku i općinskoj upravi na pomoći, kako u organizaciji ovih igara tako i u drugim aktivnostima.

A aktivnosti Udruge umirovljenika Općine Petrijanec su brojne. Najnoviji je zbor koji je nakon samo šest tjedana proba prvi nastup nedavno imao prije tjedan dana u Strmcu Podravskom na manifestaciji „Lepi cajti s KUD-om“. Udruga organizira druženja i izlete za svoje članove, ali i brigu za bolesne i nemoćne članove, te prati natječaje kako bi prijavom na projekte došla do dodatnih izvora financiranja. Naravno, njeguje se dobra suradnja s istovjetnim udrugama, pogotovo u susjednim općinama.

Na prvi sportskim igrama umirovljenika bio je i načelnik Općine Petrijanec, SDP-ov Željko Posavec, koji je izrazito zadovoljan aktivnostima petrijanečkih umirovljenika.

– Naše umirovljenike krasi zajedništvo i druženje unutar udruge, ali i s članovima drugih udruga. Općina Petrijanec redovito podupire udruge koja predstavlja treću životnu dob. Otkako sam na mjestu načelnika uveli smo božićnice i uskrsnice za sve umirovljenike s mirovinom manjom od 1.500 kuna. Na taj način pokazujemo da brinemo za stanovnike općine, od onih najmlađih, u vrtiću, preko učenika i studenta sa stipendijama, zaključno do udruge umirovljenika, ali također i za umirovljenike koji nisu članovi udruge – kazao je Posavec.