Bogat je bio program obilježavanja Dana Općine Breznica Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Uz mnoštvo događaja obilježen Dan općine Breznica

| 22.7.2018. u 16:40h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je sinoć na motocross stazi u Viničnom održana noćna utrka u sklopu Otvorenog prvenstva Zagorja u motocrossu te je u Breznici odigran malonogometni turnir,obilježavanje Dana općine Breznica nastavljeno je danas u Bisagu.

Počelo je svetom misom i tradicionalnim proštenjem, nakon čega je upriličena primopredaja i posvećenje navalnog vatrogasnog vozila DVD-u Bisag, a zatim je otvoren Sejem domaćih proizvoda i rukotvorina u Bisagu te upriličena prezentacija i degustacija lokalnih proizvoda.

Staro vatrogasno vozilo DVD-a Bisag, koje navršilo 33 godine, danas je zamijenilo vatrogasno vozilo marke Man 12224,dopremljeno iz Engleske, a proizvedeno 2001. godine. Riječ je o navalnom vatrogasnom vozilu zapremnine 1600 litara s pumpom srednjeg i visokog tlaka  te će znatno poboljšati kvalitetu rada vatrogasaca.

- S ponosom ističem da je ovo drugo vatrogasno vozilo u DVD Bisag koje ja predajem vatrogascima na korištenje, a ukupno peto vozilo na motorni pogon DVD-a Bisag. Siguran sam da nijedna uložena kuna u sve ovo nije krivo uložena – rekao je prilikom predaje ključeva navalnog vozila načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot

Uz broje goste svečanostima su nazočili i varaždinski župan Radimir Čačić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, financije i europske poslove Mladen Jakopović, predsjednik županijske organizacije HSS-a i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković,zatim načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković, načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer, ravnateljica Osnovne škole u Bisagu Draženka Švelec-Juričić, župnik župe Svete Marije Magdalene u Bisagu Milan Maksimilijan Herceg, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Ivan Putarek, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Breznica Tomislav Ledinski i zapovjednik Vatrogasne zajednice Visoko Ljubomir Pomper..

Održan je i kulturno umjetnički program u kojem su se predstavile Udruge iz Općine i okolice. Tijekom trajanja manifestacije za sve mještane,izlagače i goste bila je osigurana okrijepa i ručak, za što su se pobrinuli Lovačka društva Vidra iz Breznice i Srndać iz Bisaga te Vatrogasna zajednica Općine Breznica.

Atmosferu s današnjih događanja donosimo u bogatoj foto-galeriji našeg fotoreportera Krešimira Đurića.