FOTO Učenici PŠ Margečan ukrasili mjesto uoči blagdana

vv | 18.12.2016. u 19:49h | Objavljeno u Našim krajem

U suradnji s "Udrugom građana Margareta Margečan" učenici Područne škole Margečan su i ove godine sudjelovali u pripremama i ukrašavanju svoga mjesta za nadolazeće adventsko vrijeme.

Posebnu pozornost s ponosom učenici pridaju svom školskom dvorištu. Već tradicionalno fontana je postala prekrasan adventski vijenac kojeg su učenici ukrasili vlastitim kuglicama. U središnji dio vijenca postavljena je pletena košara s jabukama božićnicama koje su uvijek bile simbol topline i božićne ljubavi. Ovogodišnja novina su velike, bogato ukrašene jaslice. Djeca su ih ukrasila mahovinom, slamom i figuricama životinja te su pomogli članovima Udruge razmijestiti skulpture koje je izradio mjesni umjetnik Slavko Zagorec. Zajedno sa učiteljicama i mještanima ispleli su i starinski plotić. Tijekom uređivanja pjevali su božićne pjesmice i u igri s veseljem okitili jelkicu kod vodenice crvenim kuglicama te su tako starije vratili u dane djetinstva.

Okolica škole - Trg svete Margarete sada odiše božićnim duhom te plijeni poglede brojnih mještana i prolaznika, a učenici su ponosni na svoj doprinos u ostvarivanju božićne bajke.

Označeno u