FOTO U Svetom Đurđu otvoren gospodarsko-kulturni sajam uz mnoštvo izlagača

V.V. | 21.4.2018. u 19:24h | Objavljeno u Našim krajem

U Svetom Đurđu od 21. do 23. travnja se obilježava Đurđevo i Dan Općine Sveti Đurđ.

U sklopu obilježavanja danas je u Osnovnoj školi Sveti Đurđ otvoren gospodarsko-kulturni sajam uz mnoštvo izlagača. Većina njih su bili OPG-i s područja Općine koji su nudili domaće delicije.

Među njima su bile i žene iz Struge okupljene u udruzi Hrana sa struških polja koje su ponudila bučino ulje i bučine koštice te sok od aronije te brojni drugi. Izlagači se slažu kako su takvi sajmovi od elikog značaja za promociju domaćih proizvoda za kojim iz godine u godinu raste interes.

Načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany izrazio je zadovoljstvo brojem izlagača te svima koji žele otvoriti obrt poručio neka se slobodno jave u Općinu za savjet ili pomoć. 

Otvorenju sajma nazočio je i zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak koji je čestitao Dan općine svim žiteljema te pohvalio napore Općine u kreiranju pozitivne atmosfere za život. Kazao je kako veliki broj udruga na području Općine govori o radišnosti i marljiosti ljudi u Svetom Đurđu na čemu im je čestitao.

Spomenimo kako je trenutno u S. Đurđu u tijeku i natjecanje u kuhanju srnećeg paprikaša koji će biti spreman oko 21 sati.

Taman prije koncerta Učiteljica i grupe Profeel koji počinju u 21 sati u velikom šatoru kod Osnovne škole u Svetom Đurđu.

Označeno u
Galerija slika