FOTO U Maruševcu održan tradicionalni Božićni sajam

Varaždinske vijesti | 17.12.2018. u 09:14h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Kuburaške udruge Maruševec te uz pokroviteljstvo Općine Maruševec, u školsko-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec održan je tradicionalni Božićni sajam u Maruševcu.

151218-sajam-2_Large.jpg

Početak sajma obilježilo je kićenje bora ispred Župne crkve Svetog Jurja u Maruševcu, kojeg su okitili mališani i njihove tete iz Dječjeg vrtića Čarolija. Početku sajma nazočili su brojni okupljeni građani među kojima i načelnik Općine Maruševec Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Josip Špoljar.

Mališane su nakon kićenja motorima i slatkišima razveselili Motomrazovi - članovi moto klubova Bombelles, Baroker i Ketač.

151218-sajam-3_Large.jpg

Nakon podjele poklona, program Sajma nastavljen je u školskoj-sportskoj dvorani Osnovne škole Gustav Krklec, gdje su lokalni proizvođači izložili i promovirali svoje tradicionalne proizvode. I ove su se godine promovirali isključivo domaći proizvodi, a na štandovima su se nalazili proizvodi od meda, kupina, šljiva, jabuka i drugog voća, te tradicionalni božićni kolači i božićni nakit.

Nakon nastupa Kulturno-umjetničkog društva Klaruš iz Maruševca, u sklopu programa Božićnog sajma nastupili su mališani iz Dječjeg vrtića Čarolija s prigodnim glazbenim točkama. Druženje građana nastavljeno je uz nastup domaćeg sastava Frajkani, te kuhano vino i domjenak za koji su se pobrinuli članovi Kuburaške udruge Maruševec i Lovačkog društva Fazan Maruševec.

151218-sajam-9_Large.jpg

Općina Maruševec ovim putem zahvaljuje Kuburaškoj udruzi Maruševec, Osnovnoj školi Gustav Krklec Maruševec, Kulturno-umjetničkom društvu Klaruš Maruševec, Udruzi žena Jurketinec, Udruzi umirovljenika Općine Maruševec, Lovačkom društvu Fazan Maruševec, OPG-ovima Špoljar, Kelemen, Ivančević i Prešovar, Udruzi Nada iz Ivanca te Tajči usluge d.o.o-u, kao i moto klubu Bombelles na doprinosu u organizaciji još jednog Božićnog sajma u Maruševcu.

151218-sajam-6_Large.jpg

151218-sajam-5_Large.jpg

151218-sajam-4_Large.jpg

 

151218-sajam-8_Large.jpg

151218-sajam-7_Large.jpg

Označeno u