FOTO Trakošćan je i ove godine okupio veliki broj posjetitelja i izletnika na proslavi Međunarodnog praznika rada Foto: Općina Bednja

FOTO Trakošćan je i ove godine okupio veliki broj posjetitelja i izletnika na proslavi Međunarodnog praznika rada

VV | 1.5.2024. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Bednja i Turistička zajednica Trakošćan i ove su godine pripremile bogati zabavni i kulturni program na Trakošćanu povodom obilježavanja Međunarodnog praznika rada. Brojni okupljeni mogli su uživati u lijepom vremenu i raznolikom sadržaju, upotpunjenima čarobnom kulisom dvorca Trakošćan.

Program je započeo već iza 9 sati nastupom kuburaša, članova Kuburaškog društva "Prva kubura Višnjica”. Svoje mjesto potom su zauzeli članovi Limene glazbe DVD-a Bednja. Program je nastavljen nastupima KUD-a Josip Genc Bednja, KUD-a "Cvetlinski zvon” Cvetlin i KUD-a Josip Jedvaj Vrbno. Za nastavak dobre zabave pobrinuli su se uvijek raspoloženi članovi glazbenog sastava Kavaliri.

Već po tradiciji, za bogatu gastronomsku i ugostiteljsku ponudu u podnožju dvorca, na ulazu u muzejski kompleks, zadužen je bio Hotel Trakošćan.

– Okupljanje i druženje na Trakošćanu na 1. maj, Međunarodni praznik rada, jedno je od najljepših ovakvih druženja u našoj, ali i okolnim županijama. Stoga ne čudi veliki broj posjetitelja jer osim tradicionalnih sadržaja koji su neizostavni dio programa obilježavanja Praznika rada, druženje na Trakošćanu nudi i mogućnost boravka u prirodi, opuštanje uz razne rekreativne sadržaje ili pak uživanje u bogatom kulturnom i povijesnom nasljeđu ovoga kraja. Poslužilo nas je i lijepo vrijeme tako da su uistinu svi mogli uživati – poručio je Damir Poljak, načelnik Općine Bednja.

Prije početka obilježavanja Međunarodnog praznika rada, a povodom 29. obljetnice VRO Bljesak, izaslanstvo Općine Bednja, predvođeno načelnikom Damirom Poljakom i predsjednikom Općinskog vijeća Vladimirom Kramarićem i predsjednikom Udruge branitelja Hrvatske Općine Bednja Stjepanom Galincem i članovima udruge i udruge HVIDRE zapalili su svijeće kod Spomen parka braniteljima Domovinskog rata.

Kako je bilo na fešti uz dvorac Trakošćan, pogledajte u fotogaleriji.