FOTO Slovenski i hrvatski vatrogasci "ugasili" požar na zgradi u Selcima Križovljanskim Foto: Franjo Talan/Općina Cestica

FOTO Slovenski i hrvatski vatrogasci "ugasili" požar na zgradi u Selcima Križovljanskim

Varaždinske vijesti | 17.10.2017. u 19:04h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Već tradicionalna trinaesta po redu zajednička vježba vatrogasnih postrojbi iz Zavrča i iz Velikog Lovrečana, uz hrvatsko-slovensku granicu, održana je u subotu, 14. listopada. Vježbu su zajedno osmislili vatrogasni zapovjednici, Damjan Brlek iz PGD-a Zavrč i Milenko Biškup iz DVD-a Lovrečan Dubrava, a u gašenju požara na zgradi u Selcima Križovljanskim sudjelovalo je 26 vatrogasaca s dva navalna i dva kombi vozila.

Čestitku vatrogascima na zajedničko odrađenoj vježbi dali su i općinski čelnici - iz Općine Zavrč zamjenik župana Janko Lorbek te iz Općine Cestica načelnik Mirko Korotaj, a pozitivnu ocjenu vježbe dao je Ivica Labaš, zapovjednik JVP grada Varaždina.

U ime VZO Cestica vježbi je prisustvovao zamjenik predsjednika Danijel Korotaj, a po okončanoj vježbe Franc Težak, predsjednik DVD-a Lovrečan Dubrava, pozvao je sve sudionike na okrjepu u prostorije vatrogasnog doma u Velikom Lovrečanu.

Uz tradicionalni meni, vrijedni domaćini su i ove godine pripremili pečeni kestene, a zainteresirani su mogli uživati i u ovogodišnjem moštu, kao i osvježavajućim sokovima te poznatim vinima s vinorodnog područja oko kapele Svetog Lovre na Lovrečan bregu.

Galerija slika