FOTO Proslavljena 80. godišnjica osnutka DVD-a Svibovec Podravski Foto: Općina Sračinec

FOTO Proslavljena 80. godišnjica osnutka DVD-a Svibovec Podravski

Varaždinske vijesti | 24.9.2018. u 16:46h | Objavljeno u Našim krajem

Velika obljetnica Dobrovoljnog vatrogasnog društva Svibovec Podravski proslavljena je u subotu u Svibovcu Podravskom i Sračincu, sjedištu općine. Sve je počelo u Svibovcu, gdje je i sjedište DVD-a, u kojem je održano svečano postrojavanje vatrogasaca DVD-a Svibovec Podravski i njihovih gostiju iz 15 prijateljskih društava iz Varaždinske i obližnjih županija. Nastavljeno je mimohodom kroz Sračinec, gdje su mnogobrojni vatrogasci prodefilirali centrom mjesta, od Općine do Doma kulture gdje je održana sjednica.

DVD Svibovec Podravski upisan je u registar vatrogasnih društava 10. rujna 1938. godine. Tada je Svibovec bio u sastavu općine Petrijanec, a DVD u sastavu Vatrogasne župe Varaždin. Od te davne 1938. godine djeluje DVD Svibovec Podravski s kratkim prekidima za vrijeme rata i na prelazu u 21. stoljeće. Društvo je aktivirano 2007. godine kada počinje i procvat vatrogastva u Svibovcu Podravskom. DVD je danas jedan od bolje opremljenih i s respektabilnim brojem obučenih vatrogasaca, djeluje na mnogobrojnim požarištima, a ima i nekoliko sekcija mladih koji bilježe zapažene rezultate na natjecanjima. Jedini je DVD koji djeluje na području općine Sračinec.

- Želim zahvaliti svim članovima našeg DVD-a na upornosti u radi, želim potaknuti mlade da se ugledaju na nas i da krenu s uvježbavanjem, s vatrogasnom kulturom koja nam nedostaje. Polako se širimo i nadam se da ćemo uz uporan rad imati i bolju budućnost - rekao je predsjednik DVD-a Svibovec Podravski Marijan Videc.

Nakon aktiviranja DVD-a 2007. godine obavljeni su mnogobrojni poslovi na uređenju prostorija i nabavci opreme. Tako su temeljito uređene prostorije DVD-a, spremište za opremu, nabavljeno je nekoliko vozila, oprema za gašenje te čamac za intervencije na rijeci Dravi. Posebnu zahvalu vatrogasci su uputili bivšem zamjeniku ministra gospodarstva Alenu Leveriću i načelniku općine Sračinec Božidaru Novoselcu.

- Izrazito sam ponosan na sve što smo zajedno, naša Općina i naši vatrogasci postigli u zadnjim godinama. Služite nam na ponos gdje god da se pojavite, od velike ste nam pomoći na svim akcijama koje općina provodi i na tome vam hvala. Želim vam da u godinama koje dolaze nastavite s predanim radom, a mi ćemo vas u vašim potrebama uvijek pratiti - naglasio je u svom obraćanju vatrogascima načelnik općine Sračinec Božidar Novoselec.

Kako to uvijek biva u ovako svečanim prigodama, podijeljena su mnogobrojna priznanja i zahvalnice, a sve je završilo lijepim druženjem.