FOTO: Predsjednica RH u OŠ Svibovec razgledala izložbu ratnih fotografija USJP "Roda" Foto: USJP "Roda"

FOTO: Predsjednica RH u OŠ Svibovec razgledala izložbu ratnih fotografija USJP "Roda"

| 15.12.2016. u 10:50h | Objavljeno u Našim krajem

U obilasku Varaždinske županije, gdje je na dva dana izmjestila svoj Ured, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je i Osnovnu školu Svibovec Toplički gdje je razgledala izložbu ratnih fotografija Udruge Specijalne jedinice policije "Roda".

Predsjednicu Grabar-Kitarović dočekali su predstavnici i članovi USJP "Roda", ravnateljica Osnovne škole Svibovec Toplički Dubravka Mihalić, mnogobrojni učenici, mještani Svibovca i branitelji.

Nakon srdačne dorodošlice, predsjednica Grabar-Kitarović je na spomen obilježju ispred Osnovne škole Svibovec položila 11 ruža za 11 poginulih pripadnika hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu iz Župe Sveta Tri Kralja, a potom je i razgledala samu izložbu fotografija.

Izložba ratnih fotografija "Junaci hrvatske slobode 1990.-1996." samo je jedna od aktivnosti USJP "Roda" kojom članovi Udruge žele široj javnosti približiti svoj rad, a mlađe naraštaje upoznati s iznimnim doprinosom koje su Rode dale u obrani domovine.

USJP "Roda" već je snimila dva dokumentarna filma, a na 20. godišnjicu od osnivanja Specijalne jedinice policije PU varaždinske "Roda" izdali su i fotomonografiju "20 proljeća Roda". Izložba ratnih fotografija pripadnika Roda moći će se vidjeti i u drugim školama, s obzirom na to da se radi o putujućoj izložbi.

- Poanta ove cijele priče pa tako i ove putujuće izložbe jest da se mladi naraštaji upoznaju sa sudionicima Domovinskog rata, da saznaju gdje su sve za vrijeme rata boravili naši članovi koji su između ostalog i njihovi djedovi, očevi, stričevi, da znaju koliki je zapravo bio njihov doprinos u ratu - istaknuo je Goran Mihalić, predsjednik USJP "Roda".

Događanja poput ovih, najbolji su način da se vrijednosti Domovinskog rata prenesu na mlađe naraštaje te da se ne zaboravi žrtva svih branitelja koji su svoje živote položili na oltar domovine, istaknuo je na otvorenju izložbe koja se u svibovečkoj školi može pogledati do 23. prosinca, a nakon toga će svoje mjesto pronaći u Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića u Varaždinskim Toplicama.

Predsjednica_RH_razgledala_izložbu_USJP_Roda_2.jpg

Predsjednica_RH_razgledala_izložbu_USJP_Roda_4.jpg

Predsjednica_RH_razgledala_izložbu_USJP_Roda_5.jpg

Predsjednica_RH_razgledala_izložbu_USJP_Roda_8.jpg

Predsjednica_RH_razgledala_izložbu_USJP_Roda_9.jpg

Predsjednica_RH_razgledala_izložbu_USJP_Roda_10.jpg

Predsjednica_RH_razgledala_izložbu_USJP_Roda_7.jpg

Predsjednica_RH_razgledala_izložbu_USJP_Roda_6.jpg

Predsjednica_RH_razgledala_izložbu_USJP_Roda_3.jpg