Otvara se izložba “Vatrogasci u očima djeteta” u Muzeju hrvatskog vatrogastva

VV | 18.5.2017. u 11:04h | Objavljeno u Društvo

Muzej hrvatskog vatrogastva u Varaždinu će i ove godine, u suradnji s Muzejsko-dokumentacijskim centrom, sudjelovati u manifestacijama Međunarodni dan muzeja, koji se obilježava u četvrtak 18. svibnja, i Europska noć muzeja, koja se obilježava u subotu 20. svibnja.

Središnje događanje manifestacije u Muzeju hrvatskog vatrogastva će biti otvaranje izložbe dječjih radova pod nazivom “Vatrogasci u očima djeteta” u četvrtak 18. svibnja u 19 sati. Izložba donosi presjek najboljih dječjih likovnih radova pristiglih tijekom posljednjih nekoliko godina na natječaj Hrvatske vatrogasne zajednice, organiziran s ciljem promicanja vatrogastva kod najmlađe populacije. Djeca su na zanimljiv način prikazala hrabre vatrogasce u vatrogasnim intervencijama, koristeći razne likovne tehnike.

Posjetitelji će moći razgledati stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva u četvrtak 18. i u subotu 20. svibnja od 16 do 21 sat. U stalnom postavu nalaze se predmeti i povijesni dokumenti povezani s razvojem hrvatskog vatrogastva od polovine 19. stoljeća do danas.

Posjetite nas i doživite dio hrvatske vatrogasne povijesti.