FOTO Otvorena suvenirnica u sklopu Muzeja planinarstva Ivanec

vv | 11.4.2024. u 20:34h | Objavljeno u Našim krajem

Prigodnom svečanošću u srijedu je, 10. travnja, u prizemlju Muzeja planinarstva Ivanec otvorena suvenirnica. Uređena je u starome dijelu muzeja, u prostoru u kome je 1839. godine počela djelovati prva pučka škola u Ivancu, čime je on trajno sačuvan ne samo kao dragocjen primjer nekadašnje arhitekture, već i kao vrijedan memorijalni prostor.

U prodaji su razni suveniri, svi označeni logom Ivanec – Planinarski grad: medalje s likom planinara, značke s grbom Grada Ivanca, planinarske torbe, vjetrovke, pljoske, planinarske šalice, boce za vodu, kompleti šalica i sl.

Suvenirnicu je otvorio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić te pritom naglasio da otvaranje suvenirnice predstavlja nastavak širokih aktivnosti na razvitku turističkih tokova u sklopu brendiranja Ivanca kao Planinarskog grada.

- Svi ovi suveniri većim dijelom su osmišljeni po idejama predsjednika Turističke zajednice Borisa Jagetića Daraboša, a dijelom i gradskih službi. U predstojećem razdoblju slijedi i ponuda novih suvenira, a razmatramo i opcije da za osmišljavanje novih, izvornih suvenira raspišemo i javni poziv – naglasio je Friščić.

Uz gradsko vodstvo na čelu s gradonačelnikom Miloradom Batinićem, otvaranju je nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Zdenko Đuras, gradski vijećnici, pročelnici, članice Vijeća za kulturu i drugi gosti, a sve njih uvodno je pozdravila kustosica Muzeja planinarstva Ana Škriljevečkii.

- Od sada svi koji dođu u muzej mogu svratiti do suvenirnice i kupiti suvenir za uspomenu i lijepo sjećanje na boravak u Ivancu. Muzej, zajedno sa suvenirnicom, radi od 9 do 17 sati, a izložbeni postavi mogu se razgledati od 13 do 17 sati. Muzej je dobio i svoju web stranicu pa pozivam sve da je razgledaju (http://www.muzej-planinarstva.hr/) - zaključila je A. Škriljevečki.

Nakon službenog otvaranja, svi nazočni razgledali su novu suvenirnicu, a nakon toga i kupili prve suvenire za uspomenu na ovaj jedinstveni dan.

Galerija slika