FOTO Otvorena cesta Falinić Breg - Prekorje na području općine Cestica Foto: Općina Cestica

FOTO Otvorena cesta Falinić Breg - Prekorje na području općine Cestica

Varaždinske vijesti | 10.10.2018. u 08:19h | Objavljeno u Našim krajem

Na sam Dan neovisnosti u ponedjeljak, 8. listopada, održana je svečanost povodom završetka modernizacije ceste Falinić Breg-Prekorje. Riječ je o nerazvrstanoj cesti čija je modernizacija financirana sredstvima EU i RH, iz programa ruralnog razvoja 2014. – 2020. za što je EU izdvojila 85 posto sredstava, a RH 15 posto. Dužina trase modernizirane i asfaltirane ceste iznosi 1.460 metara, a vrijednost projekta je 885.191 kunu.

ces.jpg

Nazočne je na samom početku pozdravio predsjednik MO Babinec Ivan Bednjanić Bunić koji je istaknuo da je u proteklom razdoblju na području naselja Falinić Breg uz dionicu ceste Falinić Breg - Prekorje moderniziran i odvojak Dobrotić te naglasio da je za modernizaciju spomenutih prometnica utrošeno više od 1,8 milijuna kuna. U ime vlasnika vinograda uz trasu ceste okupljene je pozdravio domaćin susreta Stjepan Martinec, a Dan neovisnosti okupljenima je čestitao i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj.

- Projekt modernizacije ceste Falinić Breg - Prekorje vodio je Darijan Vinter, a projekt je proveden u sklopu realizacije jednog od strateških ciljeva Općine Cestica u koje spada i razvoj vinogradarstva i vinarstva - naveo je Korotaj, a čestitku nazočnima uputio je i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

Novouređenu prometnicu blagoslovio je vlč. Mario Filipović, župnik župe "Sveta Barbara" Natkrižovljan.

ce.jpg

Označeno u