Manifestacija Okusi i običaji našeg kraja, koju je posjetio i načelnik Općine Zvonko Šamec, postat će tradicionalna Foto: Dražen Novosel

FOTO: Okusi i običaji našeg kraja Udruge žena Trnovečko srce

| 13.10.2018. u 13:41h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Udruge žena Trnovečko srce iz Trnovca, a pod pokroviteljstvom Općine Trnovec Bartolovečki danas je kod šetnice potoka Zbel u Trnovcu održana prva manifestacija pod nazivom Okusi i običaji našeg kraja.

Prema riječima predsjednice Udruge Branke Makšan manifestacija bi trebala postati tradicionalna, a na njoj su se mogli konzumirati starinska jela i to više od 15 vrsta kao i 20 vrsta kolača, a prezentirani su i stari običaji i zanati te je upriličeno druženje s udrugama i upoznavanje s njihovim djelatnostima.

Osim Udruge žena Trnovečko srce iz Trnovca, sudjelovale su i udruge iz Jalžabeta, Vidovca i Kelemena, Udruga Hajdina i Hajdina bend, zatim lovačka udruga Kobac iz Bartolovca te polaznici Dječjeg vrtića Zeko iz Trnovca. Uz Branku Makšan na otvaranju manifestacije bio je i načelnik Općine Zvonko Šamec, a kako je izgledalo u Trnovcu pogledajte u našoj galeriji.