FOTO: Novomarofčani se nisu strpili čekati ponoć, već u podne dočekali Novu godinu Foto: Novi Marof

FOTO: Novomarofčani se nisu strpili čekati ponoć, već u podne dočekali Novu godinu

| 31.12.2018. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

Četvrtu godinu za redom, Novomarofčani i njihovi gosti Novu su godinu dočekali u podne. Manifestaciju su, nakon dobrih iskustava iz prethodnih godina i odličnog odaziva građana, i ovoga puta organizirali Turistička zajednica Grada Novog Marofa, Pučko otvoreno učilište i Udruga Pinta.

Okupljene je kod Kulturnog centraIvan Rabuzin“ zabavljala grupa Joy, program je vodio Kristijan Petrović Kiki, a članovi Udruge Pinta pobrinuli su se za iće i piće, dok su najmlađe slatkišima razveselili motomrazovi. Točno u podne su, već tradicionalno, put neba poletjeli baloni s novogodišnjim željama, ove godine njih ukupno 300.

– Među rijetkima smo u Hrvatskoj koji organiziramo doček Nove godine u podne, a manifestacija je očito pun pogodak, budući da se ispred Kulturnog centra okupilo više od dvije tisuće ljudi. Dobra fešta, dobra muzika, ima ića i pića! Drago mi je da su naši sugrađani prepoznali taj događaj i da se svake godine odazovu u velikom broju, a tu nisu samo Novomarofčani, već i stanovnici s cijelog područja bivše Općine Novi Marof – istaknuo je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač i nije krio zadovoljstvo velikim odazivom i atmosferom.

– To svim pruža mogućnost dvaju dočeka, jer nakon ovog podnevnog, svi mogu imati onaj uobičajeni noćni doček gdje god to žele. Nadam se da ćemo svake godine još podizati ljestvicu i našim sugrađanima pružiti još više zabave i bogatiji program, kako bismo što zadovoljniji i veseliji ušli u novu godinu – dodao je Jenkač

– Uvijek se potrudimo da bude dobro, zabavno i veselo i tako je stvarno i ovoga puta, a ove godine smo uveli i novinu. Naime, naša uvijek aktivna udruga Mladi za Marof, koja organizira jednu od najuspješnijih biciklijada ovog dijela Hrvatske, odlučila je upriličiti i zimski „Šic na bic“. I tu imamo dobar odaziv i nadamo se da će i to postati tradicija – Renata Horvatić, voditeljica ureda novomarofske Turističke zajednice.

Biciklisti su svoju vožnju posljednjeg dana 2018. godine počeli kod Stare škole te nakon 10 prijeđenih kilometara stigli do Kulturnog centra gdje su se pridružili okupljenim Novomarofčanima i gostima.

Osim što su mogli uživati u programu „Dočeka Nove godine u podne“, posjetitelji su imali priliku osvojiti i vrijedne nagrade, od kojih je najvrjednija let balonom.