FOTO Novi Marof slavi Dan grada: Proteklu godinu obilježio investicijski "bum" Foto: Krešimir Đurić

FOTO Novi Marof slavi Dan grada: Proteklu godinu obilježio investicijski "bum"

| 8.6.2018. u 20:47h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana grada Novog Marofa, koji se obilježava na blagdan sv. Antuna Padovanskog, u nazočnosti mnogobrojnih gostiju u prostorijama Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novog Marofa.

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Gradskog vijeća Mladena Benjaka, na aktualna događanja u gradu u svom se izlaganju podrobnije osvrnuo gradonačelnik Siniša Jenkač. Gradonačelnik Jenkač naglasio je da se u razdoblju od godine dana investiralo u Novi Marof preko 95 milijuna kuna, pa je malo teže iz toga izdvajati najvažnije projekte jer su svi značajni.

- Ako gledamo veće investicije, treba naglasiti sanaciju novomarofske Bolnice, ulaganje u Srednju i Osnovnu školu, opsežnu cestogradnju, uređenje društvenih domova. Ima stvarno pregršt investicija i zahvaljujem se svima onima koji su pomogli da imamo investicijski bum u Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Dodajući da je još puno posla pred njima i da će dinamično biti i u narednom razdoblju.

Pozdravim se govorom, čestitavši Dan Grada, među ostalima obratio i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Josip Bilaver. On se osvrnuo na važan projekt obilaznice u Novom Marofu u iznosu većem od 90 milijuna kuna.

- Zadovoljstvo mi je najaviti da projekt novomarofske obilaznice ide sigurno 2019. godine. Čestitam na svim projektima i zaista Novi Marof spada u sam vrh najrazvijenijih jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj – rekao je Bilaver.

Pozdravnim se riječima obratio i saborski zastupnik Anđelko Stričak koji je naglasio da je Novi Marof primjer dobre prakse, ali ako pogledamo diljem Varaždinske županije, nije ni izuzetak, jer puno općina i gradova radi pa mu je drago što je županija jedno veliko gradilište.

Dan grada obilježava se bogatim programom - u Novom Marofu održan je i Sajam sigurnosti i prevencije, djeca su uživala u "Dječjem kutku", a članovi Športskog ribolovnog društva i Udruge Pinta na terasi Kulturnog centra pripremili su riblje specijalitete i degustaciju vina.

Kako je bilo na otvorenju Dana grada pogledajte u galeriji.