FOTO Novi Marof: Podijeljeno 18 potpora novorođenima među kojima i obitelj Slunjski sa sedmero djece

| 2.12.2016. u 11:53h | Objavljeno u Našim krajem

Zanimljivost današnje dodjele potpora je što su ju primili Štefica i Zvonko Slunjski iz Završja Podbelskog za sedmo dijete u obitelji. Uz još jednu obitelj iz Mađareva, koja ima osmero djece, riječ je o najbrojnijoj obitelji na području grada Novog Marofa.

Inače, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, u ime Grada Novog Marofa, peti je puta u ovoj godini podjelio potpore za novorođene. Riječ je o 18 novih potpora koje su uručene roditeljima kao pomoć u nabavci osnovnih potrepština u prvim mjesecima života njihovih mališana.

Za 18 novih potpora osigurano je 26,5 tisuća kuna. Prema odluci Grada Novog Marofa pravo na jednokratnu novčanu potporu za novorođeno prvo dijete imaju roditelji ili samohrana majka u iznosu od 1.000 kuna, a za drugo i svako naredno dijete, novčana potpora se povećava za 500 kuna po djetetu.

U dosadašnjih pet podjela od početka godine dodijeljene su 104 potpore za što je iz proračuna izdvojeno 148 tisuća kuna.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovom podjelom potpora nadmašena brojka iz prošle godine od 102 potpore za što je tada utrošeno 148,5 tisuća kuna.

Dodajmo da je 2014. za potpore novorođenima utrošeno 147 te godinu dana ranije 177 tisuća kuna. Približan iznos, odnosno ukupno 170 tisuća kuna, predviđen je da će se utrošiti do kraja ove godine.

Iako ukupan iznos za potpore raste u odnosu na prošlu godinu to je povećanje rashoda koje s veseljem i zadovoljstvom pratimo jer više potpora znači i više malih Novomarofčana. Ovo je samo početak brige Grada za naše najmlađe stanovnike koja se kasnije nastavlja kroz sufinanciranje cijene vrtića, kao i sufinanciranje raznih programa i pomoći kroz osnovnoškolsko i srednjoškolsko razdoblje do stipendija za naše studente – kazao je prilikom podjele potpora gradonačelnik Jenkač.

Podsjetio je da je samo u prošloj godini isplaćen iznos od 2,8 milijuna kuna za sufinanciranje cijene vrtića. Ta razina izdvajanja sredstava predviđena je i u ovoj godini.

 

Galerija slika