FOTO Na viničkim "Šaranskim noćima" u 72 sata ulovljeno više od 200 kg ribe Foto: Općina Vinica

FOTO Na viničkim "Šaranskim noćima" u 72 sata ulovljeno više od 200 kg ribe

Varaždinske vijesti | 21.5.2018. u 20:49h | Objavljeno u Našim krajem

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja "Šaranske noći" održanog proteklog vikenda u Vinici je ekipa iz Međimurja, CT Šogori, s 45,2 kg ulovljene ribe.

Naime, na akumulaciji Vinica, tzv. Ribnjaku je u organizaciji ŠRK Vinica te pod pokroviteljstvom Općine Vinica održano treće po redu natjecanje u šaranskom ribolovu "Šaranske noći". Ovo je natjecanja inače specifično zbog neprekidnog trajanja od 72 sata, a boduje se samo ulov određene vrste ribe.

Ove godine sudjelovalo je 12 ekipa iz Varaždinske i Međimurske županije s kojima članovi ŠRK Vinica već duže vrijeme dobro surađuju. Prema riječima organizatora, iako se natjecanje održava tek treću godinu, zanimanje natjecatelja je veliko, a zadovoljni su i natjecatelji jer su svi imali dobre ulove.
Na natjecanju je zabilježen sveukupan ulov više od 200 kg ribe pri čemu je najveći šaran težio 7,6 kg, najveći amur 6,8 kg, a sva ulovljena riba je nakon vaganja vraćena u ribnjak.

Osim pobjednika, ekipe iz Međimurja, drugo mjesto osvojio je CT Dream Team iz Sračinca s ulovom od 33,3 kg, a treće CT Dabrovi iz Ivanca s 28,3 kg.

Natjecanje je obišao i načelnik Marijan Kostanjevac koji je pozdravio sve natjecatelje i pohvalio članove ŠRK Vinica na dobroj organizaciji.

Označeno u
Galerija slika