FOTO: Mještani općine Visoko zasukali rukave i uključili se u akciju Zelena čistka

| 8.5.2017. u 20:48h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Visoko već se tradicionalno uključuje u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj "Zelena čistka -jedan dan za čisti okoliš" pa su tako mještani ovaj vikend izdvojili jedan dan da bi očistili od smeća područje uz prometnice i šume kojima svakodnevno prolaze.

Akciji se pridružilo desetak mještana, članova udruga i vatrogasnih društava, koji su zahvaljujući organizaciji Lovačkoga društva „Jareb“ očistili deponije na području općine.

Prikupljeno je nekoliko prikolica raznovrsnog otpada te su se nakon završetka akcije čišćenja sudionici okupili u prostrijama UDVDR kluba Visoko gdje su počašćeni jelom i pićem.

Naime, svake se godine skupi sve manje smeća što mještanima daje nadu da ovakve hvalevrijedne akcije ipak imaju smisla. Njima se pokazuje osviještenost o problemu smeća i skreće pozornost ostalima kako bi životni prostor svi zajedno učinili ljepšim i ugodnijim.

Također, na mjestima koja su posebno kritična mladež naselja Đurinovec će tijekom svibnja postaviti oznake s natpisima kojima se podiže razina svijesti o očuvanju prirode.

Inače, najveća ekološka kampanja u Hrvatskoj "Zelena i plava čistka -jedan dan za čisti okoliš" provodi se u sklopu akcije World Cleanup, a čiji je glavni cilj uključiti što veći broj građana u akcije čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu.

Označeno u