FOTO: Ni kiša nije pokvarila terensku nastavu studenata studija Edvard Bernays iz Zagreba u Ivancu Foto: TZ grada Ivanca

FOTO: Ni kiša nije pokvarila terensku nastavu studenata studija Edvard Bernays iz Zagreba u Ivancu

| 30.5.2019. u 17:45h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Ivanec je bio domaćin i ugostio studente i profesora studija Edvard Bernays iz Zagreba. Osim Ivanca, studenti su posjetili i imali obilazak drugih gradova (Ludbreg, Varaždin, Lepoglava) čiji organizator je bila TZ Varaždinske županije.

Prisutno je bilo 40 studenata na čelu s pomoćnicom dekana za studije turizam Romane Lekić. Sam doček i početak obilaska Ivanca je pripremljen susretom s povijesnim postrojbama, to jest s članom Ivanečke rudarske čete i Vitezom u povijesnim odorama. Tom prilikom je pomoćnici dekana uručen suvenir, keramički pečat vitezova kao znak sigurnog kretanja po ivanečkom kraju.

U organiziranom obilasku obišli su Župnu crkvu, lokalitete mlinarskih interpretacijskih ploča, Muzej planinarstva i Friščićev mlin.

U Muzeju planinarstva sve prisutne je pozdravila Marina Držaić, v.d. ravnateljice Muzeja. Zatim je u muzejskoj galeriji prikazan kratki film o Ivancu, a TZ grada Ivanca je za sve pripremila promotivne materijale i suvenire. Ujedno ispred Tz grada Ivanca, Boris Jagetić Daraboš je ukratko prezentirao prisutne turističke i kulturne aktivnosti u Ivancu. Ovom prilikom je službeno predstavljena i nova dvojezična brošura o Ivančici. Studenti su iskazali izuzetno veliki interes za naš kraj, te su tom prilikom uputili mnoštvo pitanja ali i pohvala.

Zadnji lokalitet za obilazak je bio u Fričićevom mlinu gdje prezentiran sam rad mlina i proizvoda uz degustaciju autohtonih delicija koje su pripremili obitelj Friščić Stjepana. Tijekom i na kraju puta, studenti i profesori bili su oduševljeni Ivancem, a sam dojam i raspoloženje nije moglo pokvariti ni tmurno kišno vrijeme.

- Nama je bilo zadovoljstvo biti domaćinima i upoznati ih s jednim dijelom naše kulturne i turističke ponude ali i s prisutnim potencijalima. Ovom prilikom zahvaljujemo na posjetu, ujedno zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u pripremi i realizaciji programa. Posebna zahvala zamjenici dekana Romani Lekić na organizaciji i lijepim riječima o našem mjestu „Poleg jedne velke gore“ - rekli su iz TZ grada Ivanca.