FOTO: Djeca OŠ Sračinec dan svoje škole provela - na nogama u obilasku zavičaja

J.Š./Varaždinske vijesti | 1.6.2017. u 08:04h | Objavljeno u Našim krajem

Djeca svih razreda Osnovne škole Sračinec jučer su aktivno provela svoj Dan škole. Svi zajedno posjetili su Područnu školu u Svibovcu Podravskom, obišli značajna mjesta u Svibovcu i to sve - pješice. Skupilo se tu dosta pješačenja, nešto manje od deset kilometara.

- Oduševljen sam što se nastavlja tradicija obilježavanja Dana škole. Ovo druženje u prirodi nešto je prekrasno za djecu, pogotovo što su djeca iz Sračinca pješice došla u Svibovec. To je tradicija koje se sjećam i ja iz svojih osnovnoškolskih dana prije četrdesetak godina - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Djeci je pripremljen zanimljiv program u Područnoj školi, a posjetili su i znamenitosti u Svibovcu Podravskom - od vatrogasnog doma, koji je uređen u suradnji Općine Sračinec i Ministarstva gospodarstva, zgrade TKIC-a, Turističko kulturno informativnog centra gdje su predstavljene rukotvorine udruge Črepičar, sve do najstarije zgrade na području općine Sračinec, kapelice svetog Benedikta gdje im je župnik Siniša Dudašek ispričao o povijesti kapelice.

Na kraju su djeca posjetila gospodarstvo i radionicu Šoković gdje su mogli vidjeti kako nastaju kamene skulpture pa je majstor Igor Šoković pokušao djecu zainteresirati za ovo lijepo zanimanje.

Djecu su zainteresirala vozila i oprema DVD-a Svibovec Podravski, koji je jedino vatrogasno društvo na području Općine Sračinec pa su za djecu održali Dan otvorenih vrata.

- U sklopu mjeseca zaštite od požara, tradicionalno radimo sve uobičajene poslove, pregled opreme, čišćenje i održavanje hidranata, informiranje građana i sve druge preventivne poslove. Djeci smo pokazali opremu, vozila, a iskoristili smo priliku i da ih pozovemo da nam se priključe - rekao je Marijan Videc, predsjednik DVD-a Svibovec Podravski.

Naime, već od šest godina starosti djeca mogu postati mali vatrogasci. DVD Svibovec Podravski djeluje u više kategorija od najmlađe djece do muške i ženske ekipe odraslih. Imaju čak tri odjeljenja mladeži, a sveukupno ih ima oko 70.

Galerija slika