FOTO Članovi Zbora mladih župe Maruševec nastupali u Đurđevcu

Varaždinske vijesti | 24.4.2018. u 19:28h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi Zbora mladih župe Maruševec jučer su sudjelovali na festivalu Dobrog Pastira u Đurđevcu.

Naime, mnogi nisu znali da u Maruševcu djeluje Zbor mladih župe Maruševec. Prije godinu dana s dolaskom župnika Krunoslava Milovca u Maruševec u župi su okupljena dva zbora, od čega je i jedan Zbor mladih. Zbor okuplja više od 20 članova, a uglavnom sudjeluju u misnim slavljima i pokojem koncertu u vrijeme pripreme za župne blagdane. Ovaj vikend po prvi put su nastupili izvan župe, točnije sudjelovali su na 13. Festivalu Dobrog Pastira u Đurđevcu u župnoj crkvi svetog Jurja mučenika u Đurđevcu. Festival dobroga pastira u molitvi za duhovna zvanja okuplja mlade glazbenike u Đurđevcu pod geslom „Srce Isusovo, dobrote i ljubavi puno!“. Uz Zbor mladih župe Maruševec nastupilo je još 15 izvođača.

Zbor mladih župe Maruševec na Festivalu se predstavio više kao vokalno – instrumentalni sastav nego zbor, s obzirom da brojni mladi članovi zbora sviraju različite instrumente i učenici su Glazbene škole u Varaždinu. Još je važnije napomenuti da su se predstavili s autorskom pjesmom "Nemoj se bojati". Tekst i glazbu napisali su sami članovi zbora – tekst je napisala Anja Šimunić, a glazbu voditelj zbora Leon Krog, a pjesma se tekstom indirektno odnosi na geslo festivala. Na festivalu je nastupilo 15 članova zbora – 8 pjevačica i 6 svirača. Za svoj nastup bili su nagrađeni dugotrajnim pljeskom i brojnim komentarima pohvale i podrške ali i za dobar izgled jer su članovi, odnosno članice imali lijepe haljine koje im je sašila jedna od članica Udruge žena Jurketinec.

Nastup je Zboru mladih posebno važan jer se ovih dana u Maruševcu, kao i Đurđevcu slavi zaštitnik sv. Juraj, te su nastupom na najljepši način predstavili svoju župu i općinu Maruševec. A osim toga pokazali su prijateljstvo, zajedništvo i slogu, motiviranost i talent. Kako nam kažu u Zboru mladih župe Maruševec, sad vide da mogu i nadaju se da neće stati samo na ovoj pjesmi, ali i strukturi zbora jer uvijek prihvaćaju nove ideje i članove, to jest prijatelje.

Galerija slika