FOTO Antunovo v Marofu: Nedjelju obilježili sport, folklor i traper Foto: Grad Novi Marof

FOTO Antunovo v Marofu: Nedjelju obilježili sport, folklor i traper

Varaždinske vijesti | 11.6.2018. u 10:13h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Kao i prethodna dva dana, i nedjelja ovogodišnjeg obilježavanja Dana Grada Novog Marofa – Antunova v Marofu, bila je bogata programom i odličnom posjetom.

Posebnost ove nedjelje bila je prezentacija sporta u centru grada, u Zagorskoj ulici, u organizaciji Zajednice športskih udruga.

– Sa Zajednicom športskih udruga predstavili smo sport izvan klasičnih sportskih borilišta, posložili poligone u Zagorskoj ulici, za rukomet, nogomet, karate, ples, streličarstvo, šah, biciklizam. To je bila posebna atrakcija uz odličan odaziv građana. Zajednica je pokazala što se radi kroz godinu i što novomarofski sport ima pa ćemo iduće godine to i proširiti. Pridružio nam se videom i Blaženko Lacković, a malo koji grad se može pohvaliti osvajačem olimpijskog zlata – kazala je voditeljica ureda Turističke zajednice Novog Marofa Renata Horvatić.

Uz sport, nedjelja je bila bogata sadržajima za djecu, s provjerenim „Dječjim kutkom“ te susretom s groficom Lujzom. U Novi Marof su stigli oldtimeri i folkloraši. Novomarofčani su posebno ponosni na već 17. izdanje folklornog festivala. Trodnevni „Susret u traperu“ je u nedjelju završio muzikom s ploča i plesnjakom, a koncertni program zaključio je Juraj Galina.

Uz 50-ak programa na različitim lokacijama i odlična posjećenost, može se zaključiti – za svakog je bilo ponešto.

Zadovoljan odličnim odazivom Novomarofčana, ali i ostalih gostiju, je i gradonačelnik Siniša Jenkač. Zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u realizaciji ovogodišnjeg zaista opsežnog programa kao i mještanima Novog Marofa koji su bili dio sjajne trodnevne atmosfere u svom gradu.

– Program u kojem se moglo pronaći ponešto za svakoga, za svaku generaciju pokazao se kao „pun pogodak“. Zahvaljujem svojim sumještanima koji su svojim raspoloženjem stvorili odličnu atmosferu jer sami događaji ne znače puno bez dobrog raspoloženja i pozitive koja se ovih dana svakako mogla vidjeti na ulicama Novog Marofa. Mislim da smo svi zajedno visoko podigli ljestvicu za sljedeću godinu – izjavio je Jenkač.

Ovogodišnji program „Antunova v Marofu“ i obilježavanja Dana Grada završava u srijedu, 13. lipnja. U 8 i 11 sati služit će se svete mise, a nakon blagoslov djece i ljiljana te procesije gradom, koji počinju u 18 sati, svečana koncelebrirana misa služit će se od 19 sati. Stand-up u Kulturnom centru od 21 sat priprema Vlatko Štampar.

Do kraja mjeseca održat će se još „Kino pod zvijezdama“ 15. lipnja, gradsko vatrogasno natjecanje, tradicionalno gađanje puškom i pištoljem te Vilinsko igrišće v Kamenoj Gorici 16. lipnja, a 13. biciklijada „Šic na bic“ 30. lipnja.