EU PROJEKT: Asfaltirana cesta u Prigorcu i parkiralište Rapikovec

MGA/Varaždinske vijesti | 19.7.2019. u 16:56h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U ponedjeljak, 15. srpnja, gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić, zajedno sa suradnicima, obišao je radilište najvećeg infrastrukturnog projekta Grada Ivanca.

Riječ je o projektu rekonstrukcije 2,9 kilometara nerazvrstane ceste od Prigorca do Šumija, s izgradnjom parkirališta na Rapikovcu.

Radovi vrijedni 4,14 milijuna kuna, od kojih je od 3,65 milijuna kuna za njihovu realizaciju Grad privukao iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (Mjera 7, Operacija 7.2.2. Ulaganje u građenje nerazvrstanih cesta), započeli su u rujnu prošle godine.

U završnoj fazi radova asfaltiran je kilometar ceste do Izletišta Jarki i parkiralište Rapikovec. Parkiralište je prethodno i prošireno čime je osigurano 50 parkirnih mjesta. Uz prometnicu je izgrađeno još 15 parkirnih mjesta. Time se osiguralo ukupno 65 parkirnih mjesta za potrebe parkiranja sve većeg broja posjetitelja, a posebno planinara, izletnika i rekreativaca koji dolaze na Ivančicu.

Na dijelu dionice od raskrižja sa županijskom cestom LC 25118 do parkirališta izgrađen je nogostup s istočne strane prometnice. Novim asfaltom presvučen je i odvojak Strugari u duljini od 160 metara.

Preostali dio ceste, duljine 1,9 kilometara, od skijališta Jarki do izvora Šumi, ostat će kvalitetan makadam, s uređenom oborinskom odvodnjom.

Tijekom kolovoza slijede završni radovi, a koji obuhvaćajuuređenje bankina i kontaktnih površina te postavljanje prometne signalizacije. Također, slijede i završni radovi na oborinskoj odvodnji.

Izvođač radova na navedenom je projektu Colas Hrvatska d.d. Varaždin, odabran temeljem provedenog postupka javne nabave.