DVD Radešić bio domaćin 26. međuopćinskog natjecanja, sudjelovalo 350 vatrogasaca Foto: Općina Breznički Hum

DVD Radešić bio domaćin 26. međuopćinskog natjecanja, sudjelovalo 350 vatrogasaca

Varaždinske vijesti | 8.7.2019. u 09:25h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Vatrogasne zajednice općine Breznički Hum i uz pokroviteljstvo općine Breznički Hum te domaćinstvo DVD-a Radešić, u nedjelju je održano 26. međuopćinsko natjecanje vatrogasaca, koje je okupilo 350 djevojčica i dječaka te vatrogaskinja i vatrogasaca s područja triju susjednih općina Visoko, Breznica i Breznički Hum.

- Natječu se djeca, mladež i seniori u osam različitih muških i ženskih A i B kategorija, a tu su i naši gosti iz pobratimljenoga slovenskog Prostovoljnog gasilskog društva Paloma Sladki Vrh. S natjecateljima su i njihovi voditelji i mentori, a suci natjecanja s našega su područja. Teren gdje se natjecanje odvija na području Radešića zaista je reprezentativan i pruža sve uvjete za ovakva okupljanja a osim provjere sposobnosti i uvježbanosti naših najmlađih članova i njihovih starijih kolega osnovni cilj jest da mlade barem na jedan dan odmaknemo od kompjutora i mobitela te da vrijeme provedemo družeći se – naglasio je predsjednik brezničkohumske Vatrogasne zajednice ujedno i zapovjednik 26. međuopćinskog vatrogasnog natjecanja Branko Matak.

- Naše tri općine dobar su primjer kako se i u vatrogastvu kao i u svemu drugome može uspješno i kvalitetno surađivati – sa zadovoljstvom je istaknuo načelnik općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

- Naši DVD-ovi Šćepanje, Radešić i Breznički Hum dobro su opremljeni i imaju dovoljan broj članova za sudjelovanje u gotovo svim kategorijama natjecanja tako da smo u tom smislu zadovoljni – istaknuo je Hegedić čija općina broji oko 1300 stanovnika, od čega 300 vatrogasaca.

- Vatrogasci, osim u preventivnim aktivnostima, sudjeluju u natjecanjima, ali i u potrebnim akcijama spašavanja te pomažu u eventualnim nepogodama koje pogađaju našu lokalnu zajednicu – naglasio je Hegedić.

Otvarajući 26. Međuopćinsko vatrogasno natjecanje općine Breznički Hum, načelnik Hegedić posebno je naglasio dobru suradnju s PGD Paloma Sladki vrh te slovenskim gostima uputio riječi zahvale, istaknuvši kako će se ova suradnja nastaviti odazivom brezničkohumskih vatrogasnih ekipa na vatrogasnim susretima u Sloveniji.

Nakon nastupa najmlađih vatrogasaca olujno je nevrijeme u nedjelju poslijepodne prekinulo natjecanje, pa će vatrogasna mladež i seniori svoje nastupe morati nastaviti u odgođenom terminu kada će svi rezultati biti potpuni.

dvd_radesic_natjecanje_01.jpg

dvd_radesic_natjecanje_02.jpg

dvd_radesic_natjecanje_03.jpg

dvd_radesic_natjecanje_05.jpg

dvd_radesic_natjecanje_06.jpg

dvd_radesic_natjecanje_08.jpg

dvd_radesic_natjecanje_09.jpg

dvd_radesic_natjecanje_10.jpg

dvd_radesic_natjecanje_11.jpg

dvd_radesic_natjecanje_13.jpg