DVD Martijanec u društvu mnogobrojnih gostiju održao 123. sjednicu društva

J.Š./Varaždinske vijesti | 15.3.2019. u 09:22h | Objavljeno u Našim krajem

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Martijanec u društvu su gostiju iz cijele Hrvatske, Slovenije i Srbije, održali svoju 123. sjednicu društva. Predsjednik DVD Martijanec, Saša Lenček, podnio je izvještaj o radu društva u 2018. godini.

Od 177 članova, koliko ih danas ima DVD Martijanec, predsjednik je posebno istaknuo rad djece i mladeži za koje se sustavno osiguravaju što bolji uvjeti djelovanja. Sjednica je bila prilika za dodjelu nagrada i priznanja istaknutim pojedincima i poduzećima koji pomažu rad društva, primljeni su novi članovi i zacrtani planovi rada u tekućoj godini. 

- Planovi su veliki, a što je i veliki izazov članovima, i vodstvu u čuvanju dugogodišnje požrtvovne tradicije – istaknuo je Lenček.

Odaziv velikog broja gostiju on pripisuje tradiciji redovnog druženja i suradnjom s vatrogasnim društvima iz zemlje i inozemstva. U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, prisutne su pozdravili predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Sveti Đurđ Krunoslav Turković i tajnik županijske zajednice Zvonko Videc.

Načelnik općine Martijanec Dražen Levak vatrogasce je istaknuo jednom od najvažnijih karika života u Martijancu, važne za sigurnost ali i društveni život.