DVD-i s područja Općine Sveti Đurđ za nedjelju priredili poseban program – „vatreni dan u Svetom Đurđu“.

V.V. | 22.4.2018. u 09:43h | Objavljeno u Našim krajem

S obzirom na 25 godina uspješnog i iznimno bogatog rada Vatrogasne zajednice općine Sveti Đurđ, svih šest dobrovoljnih vatrogasnih društava koji djeluju na području ove općine za nedjelju su priredili poseban program – „vatreni dan u Svetom Đurđu“.

Naime, u okviru ovogodišnjeg programa obilježavanja dana Općine Sveti Đurđ, u narodu stoljećima poznatog kao „Đurđevo“, 22. travnja potpuno je u znaku vatrogastva. DVD-ovi koji na području općine u prosjeku broje više od 100 godina tradicije, uz DVD Hrženica kao najstariji DVD na selu u ovom dijelu Europe , priredili su atraktivan program koji uključuje:

  • izložbu povijesnih starih zaprežnih štrcaljki s kraja 19. stoljeća (DVD Sveti Đurđ, DVD Hrženica, DVD Sesvete Ludbreške, MO Luka);
  • prikaz tehničke intervencije kod prometne nezgode, uz uporabu hidrauličke spasilačke opreme,
  • prikaz burnog razvoja požara masti i ulja kod gašenja vodom,
  • prikaz intervencije gašenja požara vozila uz uporabu pjene,
  • prikaz gašenja početnog pomoću ručnih aparatima.

Cjelokupan program na prostoru ispred općinske zgrade u Svetom Đurđ započinje u 14 sati, dok će nakon ovih operativnih zadaća odnosno u 16 sati biti upriličena i svečana primopredaja 3 novija rabljena kombi vozila za DVD-ove iz Svetog Đurđa, Karlovca Ludbreškog i Sesveta Ludbreških.

Među ciljevima događanja svakako valja izdvojiti prikaz razine opremljenosti i osposobljenosti vatrogastva općine Sveti Đurđ, zatim podizanje razine informiranosti stanovništva o aktivnostima vatrogastva te u konačnici promidžbu i popularizaciju vatrogastva u cjelini.

Detaljan program:

13.30 – 17.00 Smotra suvremene vatrogasne opreme DVD-ova s područja općine Sveti Đurđ i gostujućih vatrogasnih postrojbi

13.30 – 17.00 Smotra povijesnih vatrogasnih zaprežnih pumpi s kraja 19. stoljeća

14.15 Prikaz tehničke intervencije kod prometne nezgode, uz uporabu hidrauličke spasilačke opreme

14.40 Prikaz burnog razvoja požara masti i ulja kod gašenja vodom

15.00 Prikaz intervencije gašenja požara vozila uz uporabu pjene

15.20 Prikaz gašenja početnog pomoću ručnih aparatima

16.00 Primopredaja novijih rabljenih kombi vozila

 

Označeno u