Državna tajnica Klaić: Općina Gornji Kneginec je primjer drugima kako se brinuti za svoje vatrogasce

| 20.9.2017. u 17:45h | Objavljeno u Našim krajem

Danas je u sklopu svog radnog posjeta Varaždinskoj županiji državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nikolina Klaić posjetila i Općinu Gornji Kneginec, gdje su ju dočekali načelnik Goran Kaniški i njegovi suradnici.

Nakon prvotnog razgovora o općinskim projektima u prostorijama Općine Gornji Kneginec, državna tajnica je zajedno s načelnikom i suradnicima obišla gradilište Vatrogasnog doma u Knegincu Donjem.

Podsjetimo, vrijednost izgradnje novog Vatrogasnog doma DVD-a Kneginec Donji iznosi 1,4 milijuna kuna. Za ovaj je projekt Općini Gornji Kneginec Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, u okviru Programa podrške regionalnom razvoju, odobrilo sufinanciranje u iznosu od pola milijuna kuna.

- Smatram da je ovo jedan vrlo vrijedan i važan objekt za cjelokupnu zajednicu, posebice sada kada se u zadnje vrijeme jako puno priča o vatrogascima i situaciji u Vatrogasnoj zajednici. Ova Općina je dobar primjer kako na vatrogasce misle 365 dana u godini i žele im omogućiti uvjete njihova rada, da im bude ugodno i onako kako treba što se tiče tehničkih uvjeta. Ovo je dobar primjer da se na vatrogasce ne treba misliti samo za vrijeme požara i poplava nego cijelu godinu jer oni su nam potrebni u ovim katastrofama i zato moraju biti dobro osposobljeni, uvježbani i raditi u adekvatnim uvjetima - istaknula je Klaić.

Nakon posjeta gradilištu vatrogasnog doma, državna tajnica Klaić obišla je i objekt novog dječjeg vrtića u Knegincu Gornjem koji se nalazi u završnoj fazi izgradnje i opremanja.

20170920 140915

vatrogasni dom