Drugi špilja Vindija trail okupio više od 350 natjecatelja, trčala i načelnica Kočet

vv | 12.11.2023. u 14:18h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana Općine Donja Voća, u nedjelju 12. studenoga trčao se drugi špilja Vindija trail. Ove je godine okupio više od 350 trkača i trkačica iz Hrvatske, Slovenije i Austrije, koji su se natjecali u utrkama na 10 i 5 kilometara dok je po prvi puta organizirana i Voćanska vatrogasna utrka.

Glavni organizator utrke, predsjednik AK-a Varaždin Josip Lacković, zadovoljan je što je utrka već u drugom izdanju okupila veliki broj natjecatelja. Zahvalio se svima koji su sudjelovali u organizaciji utrke koja je u samo dvije godine održavanja potvrdila svoje mjesto u kalendaru utrka u regiji. Posebno se zahvalio KUD-u Donja Voća te NK-u Vindija kao i vodstvu općine uz čiju je pomoć utrka i organizirana.

U glavnoj utrci "Velika špilja" na 10 kilometara kod muškaraca pobijedio je Emil Idoski iz Športnog društva Zlatoličje iz Slovenije dok je kod žena najbrža bila Tihana Drumev iz AK-a Varaždin.

Na dvostruko kraćoj utrci "Mala špilja" prvi kod muškaraca je Aljaž Novak iz slovenskog AK-a Ormož, a kod žena Ema Ljatifi (IND).

Prva voćanska vatrogasna utrka

Ove se godine održala i 1. voćanska vatrogasna utrka na 5 kilometara u kojoj su pobijedili Saša Horvat VSU Žiškovec i Ivana Zeljko, također iz istog kluba.

Trčala se i 1. voćanska vatrogasna utrka na 1 kilometar za pomladak od 9 do 12 godina, a najbrži kod dječaka bio je Tin Sambolec iz DVD-a Donja Voća te kod djevojčica Gabriela Benjak iz OŠ Novi Marof.

U 1. voćanskoj vatrogasnoj utrci na 2 kilometara za mladež u muškoj konkurenciji pobijedio je Sven Stanko iz domaćeg DVD-a Donja Voća te u ženskoj konkurenciji Anja Horvatić DVD Ozalj.

Načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet, koja se i sama okušala je u utrci na 5 kilometara, zadovoljna je utrkom i odazivom.

- Ovo je drugi Špilja Vindija trail, a započeli smo ga lani u suradnji i uz pomoć Atletskog kluba Varaždin. Odaziv je velik, što me raduje – prošle godine imali smo nešto više od 200 sudionika, a ove ih je godine bilo znatno više. Uoči utrke imali smo i misu svog zaštitnika sv. Martina biskupa i molili da nam podari sunce, što nam je uspjelo - rekla je načelnica Kočet.