Dramska družina "Ozana" iz Visokog gostovala u Križevcima Foto: Tibor Martan

Dramska družina "Ozana" iz Visokog gostovala u Križevcima

Varaždinske vijesti | 11.4.2017. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Križevcima je u četvrtak 6. travnja održana spomen-svečanost 49. godišnjice smrti križevačkoga župnika na glasu svetosti dr. Stjepana Kranjčića.

Misno je slavlje tim povodom u župnoj crkvi sv. Ane predvodio kanonik Prvostolnoga kaptola zagrebačkog mons. Lovro Cindori, a nakon mise u crkvi je premijerno izveden poetsko-glazbeni recital „Zašto me pozvao Gospod?“, nadahnut pjesništvom dr. Stjepana Kranjčića. Recital su vrlo kreativno i scenski vrlo dojmljivo osmislili i izveli članovi dramske družine „Ozana“ KUD-a „Braća Radić“ iz Visokog kraj Novog Marofa, pod vodstvom Tibora Martana.

Uoči misnoga slavlja i izvedbe poetsko-glazbenog recitala, križevački su se vjernici i mladi izvođači recitala okupili na Kranjčićevu grobu na križevačkom gradskom groblju. Položili su vijence i izmolili molitvu za otvorenje procesa za proglašenje blaženim Stjepana Kranjčića. Vrijedi spomenuti da je dr. Stjepan Kranjčić rođen na području Varaždinske biskupije, točnije u Petrijancu, u Župi sv. Petra i sv. Pavla, 5. prosinca 1918. godine.