Draga Mežnarić zakoračila u 90-u: Ako najdete nekoga ko bi me grijal po noći, dopeljajte ga Foto: lepoglava.hr

Draga Mežnarić zakoračila u 90-u: Ako najdete nekoga ko bi me grijal po noći, dopeljajte ga

V.V./lepoglava.hr | 5.10.2017. u 12:36h | Objavljeno u Našim krajem

Najstarija korisnica usluga gerontoslužbe grada Lepoglave i jedna od najstarijih Lepoglavčanki je Draga Mežnarić koja je zakoračila u 90-u godinu. Nju su povodom Međunarodnog dana starijih osoba, u njenoj kući u Donjoj Višnjici, posjetili zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač i gerontodomaćica Aleksandra Štefanek.

Prpošna Draga koja još uvijek svakodnevno obavlja gotovo sve kućanske poslove skromno je zahvalila na prigodnim poklonima koje su joj donijeli.

Kazala je i kako trenutno ima samo jednu želju.

– Imam sve kaj mi treba osim nekoga da me grije po noći. Ak najdete koga, dopeljajte ga – kroz smijeh progovara Draga.

medium posjeta najstarojoj korisnici gerento 1

Otkrila je Draga i da traži nekog da udomi njenog malog psa koji joj pravi društvo, ali se ne može toliko brinuti za njega.

– Jednoga sam već dala, a ak neko hoće, more si i ovoga zeti – kaže Draga koja je, iako u 90-oj godini, još uvijek vrlo živahna i aktivna.

Redovito joj pomaže gerontodomaćica Aleksandra s kojom vrlo rado popriča.

- Zbog ovakvih zahvalnih ljudi kao što je Draga volim svoj posao jer znam da nekome zaista pomažem da živi bolje i osjeća se bolje – spomenula je Aleksandra i dodala kako uz Dragu još brine i o 20-tak drugih naših sugrađana.

Gerontoslužba na području grada Lepoglave s djelovanjem je počela 2009. godine zahvaljujući suradnji Crvenog križa Varaždinske županije i Grada Lepoglave koji osiguravaju sredstva za njen rad.

medium posjeta najstarojoj korisnici gerento 4

Zahvaljujući toj suradnji, osobe u potrebi s gradskog područja nisu prepuštene sebi samima već dobivaju skrb bez koje teško da bi mogle samostalno živjeti. Riječ je o jednoj od mjera aktivne socijalne politike kojom Grada Lepoglave svojim građanima osigurava život dostojan čovjeka.

- Gospođa Draga jedna je od korisnica našeg programa, a uvijek nas ponovno oduševi svojom osobnošću. Iako u 90-oj, Draga izgleda kao da je u 60-oj, aktivna je kao da je u 40-oj, a svadi se i špota kao da je u 20-oj – kaže zamjenik gradonačelnika Kovač i dodaje kako Grad aktivno radi na povećanju broja gerontodomaćica kako bi proširio obuhvat skrbi za naše najstarije i najpotrebitije građane.