Do 15. lipnja možete se prijaviti na natjecanje u kuhanju gulaša "Ivanec kuha"

Varaždinske vijesti | 7.6.2018. u 21:05h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

I ove godine u sklopu proslave Dana grada Ivanca održat će se tradicionalno natjecanje u kuhanju gulaša koje se u Ivancu već godinama uvriježilo pod nazivom "Ivanec kuha" ili kraće – "Kotlići".

Organizator je Grad Ivanec, a natjecanje će se održati u subotu, 23. lipnja, od 9 sati nadalje u velikom gradskom parku Ivanec. Rok prijave je 15. lipnja, a zaprima ih Ana Jagetić (091 557 9770 ili e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

U natjecanju mogu sudjelovati ekipe mjesnih odbora, DŠR-i, udruge, KUD-ovi, sportske ekipe, lovci, ribiči, udruge vinara i vinogradara, kvartovske i druge neformalne ekipe s područja grada Ivanca i šire, a dobrodošli su i svi ostali zainteresirani gosti i ekipe. 

Obveze sudionika su osigurati si kotlić, plinsku bocu i plamenik (ne loži se na drva), povrće, začine za gulaš, dok organizator osigurava meso (3 kg junetine po kotliću), atraktivne nagrade za prvonagrađene ekipe te glazbeni ugođaj, kruh, plastične tanjure i žlice, dovoz i odvoz klupa i čišćenje prostora. 

Prosudbena komisija će najbolje gulaše nagraditi i najuspješnijoj ekipi dodijeliti nagrade generalnog pokrovitelja i sponzora. Manifestacija je i ove godine humanitarnog karaktera, dok je prilikom podjele gulaša cijena porcije najmanje 10 kuna. 

Za sve sudionike i posjetitelje osigurana je dobra zabava u parku uz tamburaše.

Označeno u