Delegacija Varaždinske građanske garde na obilježavanju 25. obljetnice pada Vukovara

V.V. | 21.11.2016. u 11:22h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Varaždinske županije, Udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata, a uz podršku i pomoć Varaždinske Županije i Grada Varaždina brojne Varaždinke i Varaždinci prisustvovali su obilježavanju 25. obljetnice pada Grada Vukovara.

Među udovicama, braniteljima, djecom poginulih branitelja bila je i delegacija Varaždinske građanske garde.

Sedmorica pripadnika aktivnog sastava uključila se u protokol polaganjem vijenca i paljenjem svijećana Trpinjskoj cesti, Borovokomercu, Memorijalnom groblju i Ovčari poklonili se svim žrtvama Grada Vukovara.

- Među njima značajan je broj naših sugrađana, pripadnika policijskih snaga i HV, koji su zauvijek ostali, ovdje, u Vukovaru, na braniku domovine.
Ne postoji naćin da se tim herojima zahvalimo: saberite sve riječi i sve misli – neće biti dovoljno! Prijeđite stotine, tisuće kilometara, upalite milijune sviječa – neće biti dovoljno. Tisuće vapaja i molitva – neće biti dovoljno! Ipak, možda postoji naćin?! Možda možemo očuvati i stvoriti domovinu onakvu kakvu su oni zamišljali, za kakvu su se borili, za koji su ginuli .... Tada, i samo tada njihova će žrtva imati smisao! Stojeći ponizno u mraku Ovčare pokušao sam zamisliti što su ti mladi domoljubi mislili, koga su se sjećali, koga su prozivali, koliko je ljudskih sudbina u tom jednom trenutku isprepleteno na otvorom jame do koje su ih krvnici vodili. Tada, onako krajičkom uma, postane ti jasan pojam bezgraničnosti. Bezgranične ljubavi i hrabrosti tih ljudi prema domovini.
Uvijek i ponovo vraćati ćemo se u Vukovar – tamo spavaju naši najbolji sugrađani! Hvala i slava im! - napisao je zapovjednik Varaždinske građanske garde, zastavnik Dražen Loparić.

 

Označeno u