Danas počinje "KAJkavski vikend v Marofu" otvorenjem izložbe marofskih i hlebinskih slikara

J.Š./Varaždinske vijesti | 19.1.2018. u 16:22h | Objavljeno u Našim krajem

Otvorenjem izložbe slika marofskih i hlebinskih slikara i slikarica pod nazivom „Na jenom mestu Marof i Hlebine“ danas, 19. siječnja u 18 sati počinje trodnevna manifestacija Pučkog otvorenog učilišta Novi Marof pod nazivom 2. “KAJkavski vikend v Marofu”.

Na izložbi ćete moći vidjeti radove Zvjezdane Bukovčan, Vesne Gužvinec, Danice Klopotan i Stjepana Hajduka iz Novog Marofa te Stjepana Pongraca i Josipa Gregurića iz Hlebina.

Nakon otvorenja izložbe moći ćete uživati u Koncertu kajkavskih popevki u 19.30 sati u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin, a ulaznica je 30 kuna.

U subotu, 20. siječnja od 14 sati u maloj dvorani KC Ivan Rabuzin prezentirat će se udruge koje njeguju tradicijske običaje, dok ćete od 16 sati imati priliku čuti izvedbe Dramske amaterske družine iz Gojanca, uz čitanje kajkavskih pjesama Višnje Andrašek.

U 19 sati u velikoj dvorani KC Ivan Rabuzin dobro znana Dramska udruga "Kaj" iz Zaboka uprizorit će predstavu „Zemlja“, a ulaznica je 20 kuna.

Nedjelja, 21. siječnja od 16 sati rezervirana je za Dječji kajkavski dan na kojem će se predstaviti mali kajkavski pjesnici sa svojim pjesmama koje su pristigle na natječaj na temu „Beli se beli breg“ u velikoj dvorani KC Ivan Rabuzin.

Uz recital posjetitelji će imati prilike pogledati dramske igre "Dramionice" DND Novi Marof i njihove mentorice Željke Rabuzin, zatim predstavu „Pepeljuga i tri patuljka“ u izvedbi učenika OŠ Novi Marof i njihove mentorice Sunčice Križan-Kadi te članove Dramske družine Marof.

Sva karte za sva događanja mogu se nabaviti na blagajni Centra svakim danom od 7 do 15 ili na dan predstave dva sata prije predstave.