Članovi Mladeži HDZ-a ispred murala zapalili svijeće u znak sjećanja na žrtvu Vukovara

Varaždinske vijesti | 20.11.2017. u 09:21h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždin se na simboličan način prisjetio dana pada Vukovara. U spomen na 18. studenoga 1991. godine kada je, nakon gotovo tromjesečne opsade, slomljen otpor hrvatskih branitelja Vukovara, u Varaždinu su zapaljene mnogobrojne svijeće u znak sjećanja na tragediju cijeloga jednoga grada čija je patnja i herojska obrana utkana u hrvatsku slobodu i neovisnost.

- Prisjetili smo se na sve u ratu poginule i nestale hrvatske branitelje i žitelje koji su svoje živote dali u obrani hrvatskog grada heroja – Vukovara - napomenuli su iz Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

Naime, u varaždinskoj Vukovarskoj ulici ispred murala koji je udruga White Stones izradila u čast Vukovaru, Mladež predvođena povjerenikom Alenom Šantavcem i podpredsjednicima Igorom Borovcem i Tomislavom Lazarom te ostalim članovima županijskog odbora zapalila je lampione u čast herojskog grada Vukovara.

- Na ovaj simboličan način prisjećamo se na tragediju cijelog jednog grada koji je svoju patnju i herojsku obranu utkao u hrvatsku slobodu i neovisnost, jer poštujući Vukovar, poštujemo i njegovu žrtvu i heroje, kao i sve žrtve i heroje Domovinskog rata diljem lijepe naše, jer Vukovar je simbol svehrvatske obrane, junaštva i žrtve za neovisnu Republiku Hrvatsku - ističu iz Mladeži HDZ-a Varaždinske županije.

hdz-vukovar-3.jpg

hdz-vukovar-1.jpg