Članovi Ludbreškog sunca prvi na 3. sportskim susretima "Igrom do prijateljstva" Foto: Udruga Ivanečko sunce

Članovi Ludbreškog sunca prvi na 3. sportskim susretima "Igrom do prijateljstva"

I.D./Varaždinske vijesti | 26.9.2016. u 17:19h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U organizaciji Udruge "Ivanečko sunce" za osobe s intelektualnim oštećenjem, u Srednjoj školi Ivanec u subotu 24. rujna održani su sportski susreti "Igrom do prijateljstva 2016".

Manifestacija je započela sportskim dijelom gdje su se sudionici u skladu sa svojim afinitetima i sposobnostima natjecali u disciplinama pikado, bacanje loptice u koš, bacanje kolutova i visećoj kuglani. Uvjerljiva pobjeda otišla je u ruke Ludbreškog sunca. Drugo mjesto pripalo je članovima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Međimurske županije, treće mjesto osvojili su domaćini iz Udruge "Ivanečko sunce" za osobe s intelektualnim oštećenjem, dok su posljednje, ali ništa manje vrijedno mjesto, zauzeli članovi Udruge Sunce Novi Marof za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Vrijedi spomenuti da je oformljena i posebna natjecateljska grupa u kojoj je snage odmjerila pratnja, a vodeće mjesto zauzeli su roditelji članova Udruge "Ivanečko sunce".

Kako ističu organizatori, cilj ove manifestacije je igrom i druženjem približiti važnost tjelesne aktivnosti članovima udruga te ih zainteresirati da se njome bave što češće.

- Sudjelovanje u organiziranoj sportskoj aktivnosti pomaže u razvoju kooperativnih odnosa te učenju socijalnih vještina. Druženje sa članovima gostujućih udruga doprinijelo je i stjecanju i razvoju novih prijateljstava među članovima, razmjenu iskustava i mogući razvoj partnerstva za neke buduće projekte u korist osoba s intelektualnim oštećenjem - napominju iz Udruge Ivanečko sunce.

Po završetku sportskog dijela natjecanja, svim natjecateljima dodijeljenje su medalje i pehari za sudjelovanje, a posebno veselje na licima sudionika izazvalo je kasnije druženje uz pjesmu i ples. Zadovoljstvo organizacijom trećih po redu sportskih susreta "Igrom do prijateljstva" iskazala je i predsjednica Udruge Ivanečko sunce Ljerka Rogina.

- Tijekom dosadašnjeg djelovanja kao udruga koja okuplja osobe s intelektualnim oštećenjem te na temelju ispitivanja što smo ga proveli među članovima i njihovim roditeljima uvidjeli smo da se većina naših članova rijetko bavi tjelesnom aktivnošću, a svoje slobodno vrijeme provode uglavnom kod kuće i mnogi od njih nemaju prilike družiti se sa svojim vršnjacima izvan Udruge. Stoga je ovo samo jedna od aktivnosti kojom želimo potaknuti naše članove na kvalitetniji i bolji sportski te društveni život – zaključila je Rogina te zahvalila Gradu Ivancu i brojnim sponzorima, a osobito volonterima koji su odvojili svoje slobodno vrijeme i nesebično ga poklonili njima.

 

Galerija slika