„Bye bye TV“ – kako djecu maknuti od televizora, mobitela i računala i potaknuti ih na sportske aktivnosti

vv | 17.9.2017. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

 

Za projekt pod nazivom „Bye bye TV“, čiji je cilj djecu odvući od televizora, mobitela i računala te ih potaknuti na sportske aktivnosti, potpisana je inicijativa u Društvenom domu u Sudovčini. Potpisnici inicijative su Varaždinska županija, općine Martijanec, Mali Bukovec, Veliki Bukovec, Jalžabet, Sveti Đurđ, Trnovec Bartolovečki, gradovi Ludbreg i Varaždinske Toplice, Sportsko-rekreacijska udruga Sudovčina i Centre Party International Foundation iz Švedske.

U ime Varaždinske županije inicijativu je potpisao župan Radimir Čačić, a subotnjem potpisivanju je bio nazočan i zamjenik župana Robert Vugrin.

- Varaždinska županija podržava svaki projekt, koji potiče na aktivnost, sport, zdravo življenje i komunikaciju, posebno ako su uključena djeca – istaknuo je župan Čačić, koji se okušao u igranju stolnog tenisa na stolnoteniskom turniru kojeg je organizirala Športsko-rekreativna udruga Sudovčina nakon svečanog potpisivanja inicijative.

Glavni ciljevi inicijative „Bye bye TV“ su promicanje razvitka i unapređenja sportskih aktivnosti za djecu s područja potpisnika inicijative, promicanje zdravog  života, socijalizacije i uključivanja djece u društvene i sportske aktivnosti, poticanje međusobne komunikacije i razvijanje motoričkih sposobnosti.

Označeno u