Brojni hodočasnici i izletnici Uskrsni ponedjeljak proveli na Ravnoj gori

VV | 7.4.2018. u 09:29h | Objavljeno u Našim krajem

Na Uskrsni se ponedjeljak na Ravnoj gori i ove godine okupilo mnoštvo hodočasnika, planinara i izletnika koji su odlučili dan nakon Uskrsa provesti na svježem planinskom zraku i u prirodi.

U tamošnjoj je kapeli Sveta tri kralja održano tradicionalno misno slavlje nakon kojeg su Grad Lepoglava i Općina Bednja, nastavljajući višegodišnju tradiciju, uskrsnim grahom počastili sve okupljene.

- Tradicija okupljanja na Ravnoj gori za blagdan Tri kralja i na Uskrsni ponedjeljak nastavljena je i ove godine. Isto tako, Grad Lepoglava i Općina Bednja nastavili su s tradicijom da na te dane počaste sve okupljene na ovoj našoj prekrasnoj planini. Na blagdan Tri kralja počastili smo ih kuhanim vinom i čajem, a ovom prigodom uskrsnim grahom. Vjerujemo da su svi koji su, ne samo iz okolice već i iz daljnjih krajeva, stigli danas na Ravnu goru uživali u vremenu, prirodi, druženju, a nadam se i u grahu koji smo za njih pripremili – poručio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić koji je sa suradnicima te s načelnikom Općine Bednja Damirom Poljakom okupljenima dijelio porcije s grahom.