Breznica: Uz proslavu Dana Općine u nedjelju Sejem domaćih proizvoda i rukotvorina

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.7.2017. u 14:33h | Objavljeno u Našim krajem

Uz proslavu Dana općine Breznica koji se slavi 22. srpnja, za blagdan Sv. Marije Magdalene, u Bisagu se već 5. godinu organizira Sejem domaćih proizvoda i rukotvorina.

Događanja počinju u subotu 22. srpnja svetom misom, a u program proslave je uključen i noćni malonogometni turnir u organizaciji Športskog društva Breznica.

Proslava se nastavlja 23. srpnja u 11 sati otvorenjem poznatog “Sejma” kroz koji je, samo prošle godine, prošlo od 500 do 1000 ljudi.

Potvrđen je dolazak dvadesetak izlagača iz općine i šire okolice uz koje će na Sejmu, kao zadužene za prigodni kulturno-umjetnički program, sudjelovati i udruga Prigoričica, udruga Potkalnički plemenitaši, KUD Kalnički slavuji, Orkestar limene glazbe sv. Martin, Breznički Hum i ostali.

Također će se u parku pored društvenog doma predstaviti Streličarski klub Budinšćina, udruga Potkalnički konjari i Motocross udruga PK Team Breznica.

Inače, priča oko organizacije ovog Sejma je počela kada je u program proslave Dana općine uključena udruga Prigorčica koja se bavi i očuvanjem tradicije i skupljanjem starih predmeta.

- Tada je udruga upriličila tradicionalnu žetvu i prikaz pripremanja i degustacije tradicionalnih jela našega kraja - prisjeća se načelnik općine Breznica, Stjepan Krobot. Nakon dvije godine ukazala im se prilika da budu domaćini Prigorsko-zagorskog sejma u organizaciji LAG-a “Prizak” koji se svake godine održava u drugoj općini članici LAG-a i tako je sve počelo.

- S obzirom na to da je posjećenost bila vrlo dobra i dosta veliko zanimanje građana i izlagača odlučili smo svake godine, u sklopu proslave Dana općine, organizirati Sejem domaćih proizvoda i rukotvorina koji već sada možemo nazvati tradicionalnim - ističe Krobot, dodavši da je iz godine u godinu sve veće zanimanje i sve više izlagača i posjetitelja.

 

Označeno u