Božidar Novoselec: Nadam se da će naši apeli za sigurnost biciklista i pješaka uroditi plodom Foto: Općina Sračinec

Božidar Novoselec: Nadam se da će naši apeli za sigurnost biciklista i pješaka uroditi plodom

Varaždinske vijesti | 22.5.2019. u 13:24h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Sračinec u zadnjih je nekoliko godina obnovila velik broj svojih ulica, prema najvišim standardima. To znači da je Općina svaki put čekala na dovršetak postavljanja kanalizacije, nakon čega se pristupilo izmjeni ostale infrastrukture i na kraju asfaltiranju, uređenju biciklističkih staza i okoliša. Još davnih dana počelo je sve s Betterment programom uređenja glavne prometnice kroz Sračinec, a na istim tim principima uređene su mnogobrojne ulice u općini Sračinec.

No, neke ulice se nisu mogle urediti na taj način. Općina Sračinec bez problema može ishoditi sve potrebne dozvole, aplicirati na natječaje i na kraju dovršiti radove na ulicama koje su u općinskom vlasništvu. Takva situacija nije i na županijskim cestama, a jedna od njih je i ona koja vodi iz Sračinca do Svibovca Podravskog. Ova cesta morala je u trenutku rekonstrukcije biti dovršena bez prijeko potrebnih biciklističkih staza. Razlog je jednostavan - proširenjem ceste biciklističkim stazama zadiralo bi se u privatne parcele.

- Da smo tada čekali na rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, to bi stopiralo višemilijunski projekt i pitanje je kada bi se cesta uredila. Sve to bi prolongiralo njenu izgradnju i samim time bila bi manja sigurnost brojnih mještana, posebno školaraca, koji dnevno koriste ovu prometnicu - pojasnio je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec te rekao da su pojedini oporbeni vijećnici najavljivali izgradnju biciklističke staze iako, prema svemu sudeći, nisu bili svjesni složenosti cijele situacije.

 - Svi zajedno, cjelokupna javnost, bili smo svjedoci najave naših oporbenih vijećnika prije više od godine dana da se kreće u realizaciju tog projekta. No, očito zbog neiskustva ili tek skupljanja jeftinih političkih bodova, oni nisu bili svjesni kompleksnosti samog zahvata i eto do danas se nije krenulo. No u interesu naših građana, nadamo se da će se ubrzo sva dokumentacija riješiti i da će ŽUC krenuti u realizaciju projekta kojeg traže sami mještani - naglasio je načelnik Novoselec te dodao da Općina Sračinec podržava sve aktivnosti koje donose dobrobit mještana. Također, općina stoji uvijek na raspolaganju, a što je vidljivo i iz proračuna,  gdje se iz godine u godinu osiguravaju sredstva kako bi se po potrebi sufinancirao spomenuti projekt.

- Nakon izgradnje ceste, a uvažavajući želje mještana, da se izgradi i biciklistička staza koja je bila dio prvobitnog projekta, ta smo traženja mještana proslijedili Županijskoj upravi za ceste. Nadamo se da će naše opravdano traženje napokon uroditi plodom i da će se pristupiti radovima na uređenju ove županijske prometnice, kako bi se povećala sada ugrožena sigurnost biciklista i pješaka na cesti Sračinec - Svibovec Podravski - zaključio je Novoselec.

Image3.jpg