Blagdan sv. Florijana proslavili i vatrogasci iz Vinice, Donjeg Vratna i Gornjeg Ladanja Foto: DVD Vinica

Blagdan sv. Florijana proslavili i vatrogasci iz Vinice, Donjeg Vratna i Gornjeg Ladanja

Varaždinske vijesti | 8.5.2019. u 13:22h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi Vatrogasne zajednice općine Vinica u subotu 4. svibnja svečano su obilježili svoj dan - blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Manifestaciju svake godine organizira Vatrogasna zajednica općine Vinica, a domaćin ovogodišnje svečanosti bili su vatrogasci DVD-a Vinica, Uz domaćine, svečanosti su nazočili i predstavnici ostalih društava s područja VZO Vinica - DVD Donje Vratno i DVD Gornje Ladanje te gosti iz Slovenije, članovi PGD Maribor Studenci.

Vatrogasci su se okupili kod pastoralnog centra te su kod kipa sv. Florijana položili cvijeće i upalili svijeće. Nakon zajedničkog fotografiranja svih vatrogasaca s načelnikom općine Marijanom Kostanjevcem, svečani ešalon vatrogasaca krenuo je u crkvu sv. Marka, gdje je vinički župnik Valent Posavec služio svetu misu za sve vatrogasce Vatrogasne zajednice općine Vinica, te posebno za vatrogasce DVD-a Vinica, koji obilježavaju 130. godišnjicu društva.

Obilježavanju blagdana sv. Florijana odazvalo se 80 vatrogasaca, koji su nakon svete mise druženje nastavili u vatrogasnom domu DVD-a Vinica, gdje je domaćin pripremio domjenak. Prije manifestacije članovi DVD-a Vinica okupili su se u Vatrogasnom domu, kako bi obavili fotografiranje za monografiju "130 godina vatrogastva u Vinici".

dvd_vinica_sveti_florijan_3.jpg